Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Irāna: Izraēla būtu jātiesā par kara noziegumiem

Izraēla viena pati ir atbildīga par konfliktu Gazas joslā un tā būtu jātiesā par kara noziegumiem, otrdien paziņoja Irāna, aicinot apbruņot palestīniešus, lai viņi varētu sevi aizsargāt.

"Nedz Irāna, nedz Hamas necenšas izraisīt konfliktu vai karu, un arī neplāno apdraudēt nevainīgu cilvēku dzīvību," norādīja Irānas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Ramins Mehmanparasts. Vainīgs ir "noziedzīgais cionistu režīms, kas būtu jātiesā par kara noziegumiem."

Ar šādu paziņojumu Irāna otrdien nāca klajā, reaģējot uz Izraēlas prezidenta Šimona Peresa izteikumiem, kuros viņš pārmet Irānai, ka tā iedrošina palestīniešus turpināt raķešu uzbrukumus Izraēlai tā vietā, lai sāktu sarunas par pamieru. "Nepatīkamais ir irāņi. Viņi atkal cenšas iedrošināt Hamas turpināt apšaudi, bombardēšanu, viņi cenšas viņiem nosūtīt ieročus," pirmdien intervijā CNN sacīja Peress. "Mēs nekarosim ar Irānu. Taču mēs cenšamies nepieļaut, ka Irāna Hamas nosūta tāla darbības rādiusa raķetes."

Tikmēr Irānas Ārlietu ministrijas pārstāvis otrdien nedz apstiprināja, nedz noliedza, ka Islāma Republika apgādātu palestīniešu grupējumu Hamas ar raķetēm. "Tas, kurš izgatavo Fajr 5 raķetes, ir jautājums militārajiem ekspertiem (..), un uz to, kā šīs raķetes tiek piegādātas palestīniešiem, būtu jāatbild izlūkdienestu amatpersonām cionistu režīmā," sacīja Mehmanparasts. "Taču svarīgi ir, lai palestīnieši būtu apbruņoti sevis aizsargāšanai." Raķetes Fajr 5 var sasniegt līdz pat 75 kilometrus attālus mērķus.

Jāatgādina, ka vardarbības eskalācija sākās trešdien, kad, reaģējot uz Izraēlas teritorijas apšaudi ar raķetēm, kuru palestīniešu kaujinieki veic no islāmistu grupējuma Hamas kontrolētās Gazas joslas, izraēlieši sāka masīvu anklāva gaisa bombardēšanu. Kopējais upuru skaits palestīniešu vidū sasniedzis 116, bet ievainoto skaits pārsniedzis 920 cilvēkus. Pirmdiena bija asiņainākā Izraēlas sāktās operācijas diena, kad tika nogalināti 32 cilvēki. Savukārt palestīniešu grupējumu veiktās raķešu apšaudes Izraēlā prasījušas trīs cilvēku dzīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits