Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Itālijā konfiscētas 14 tonnas Islāma valsts saražota amfetamīna

Itālijas policija konfiscējusi 14 tonnas amfetamīna, ko Sīrijā saražojis teroristu grupējums Islāma valsts un kas melnajā tirgū maksātu aptuveni miljardu eiro.

Policija apgalvo, ka tas ir lielākais amfetamīna daudzums, kāds jebkad pasaulē konfiscēts.

Narkotikas - aptuveni 84 miljoni tablešu - bija paslēptas rūpniecības precēs konteineros. Tās bija plānots pārdot Eiropā, lai finansētu terorismu, šodien paziņoja Neapoles finanšu policija.

"Mēs zinām, ka Islāma valsts finansē savas terorisma aktivitātes galvenokārt ar Sīrijā ražoto narkotiku kontrabandu," teiks policijas paziņojumā. Tajā arī norādīts, ka Sīrija pēdējos pāris gados kļuvusi par pasaulē lielāko amfetamīna ražotāju.

Policija atklāja, ka trīs aizdomīgie konteineri uzieti ostā Salerno. Tajos atradušies lieli cilindriskas formas papīra ruļļi un rūpniecības iekārtas. Atgriežot papīra ruļļus un uzlaižot iekārtas, tajos atrastas amfetamīna tabletes.

Atsaucoties uz Savienoto Valstu Narkotiku apkarošanas administrāciju (DEA), Neapoles policija sacīja, ka "Islāma valsts" plaši izmanto visas teritorijas, kuras kontrolē, un izveidojis tur narkotiku ražotnes, kas spēj saražot lielu daudzumu sintētisko narkotiku, arī pasaules tirgum.

Itālijas policijas konfiscētais narkotiku daudzums ir pietiekams, lai apmierinātu visu Eiropas tirgu, norādīja policija.

Policija pieļauj, ka narkotiku izplatīšanā iesaistīti Eiropas kriminālie grupējumi, ļoti iespējams, Neapoles mafijas grupējuma Camorra klani.

Policijas hipotēze ir, ka jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktie daudzie ierobežojumi noveduši pie tā, ka sintētisko narkotiku ražošana un izplatīšana Eiropā ir praktiski apstājusies. Tādēļ daudzi kontrabandisti vērsušies pie Sīrijas, kur, kā izskatās, narkotiku ražošana turpinās.

Top komentāri

Ass
A
Paskaidrojiet kapec kad norisinās kaujas darbības ar oficiālo Sīrijas valdību tiek Lietots termins -nemiernieki,bet tagat izrādas teroristi !
Pravietisnejaukais
P
Kā tas nāk, ka šie islāmiskie narkotiku tirgoņi nesaņēma no sava Allāha iedvesmojošu atklāsmi - nelikt visas narkotikas vienā kravā?
Uldis
U
Neklausiet ,ko sheit raksta !!! Visu organizee ASV aizsegaa,jo Teroristus atalsta ASV . Par shim narkotikaam ir atildiigi ASV ,un Pentagons . Latvijas Polisyiskaas Salashnas Atbalsta ASV finaneesto terorismu . ASV ir noziedznieku valsts !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits