Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Izmeklētāji sliecas domāt, ka Stokholmas spridzinātājam bija palīgi

Internetā publicētā informācija par Stokholmas spridzinātāju un aculiecinieku ziņojumi, ka viņš redzēts kopā ar citiem musulmaņu vīriešiem, stiprina aizdomas, ka Taimuram Abdulvahabam bijuši līdzdalībnieki.

Izmeklētāju uzmanību piesaistījis kāds Abū Suleimans el Nasers, kurš svētdien publicēja uzbrucēja fotoattēlu un identificēja viņu, pirms to paspēja izdarīt varas iestādes. «Fotogrāfijas publicēšana ir īpaši satraucoša,» aģentūrai Reuters teica Zviedrijas Nacionālās aizsardzības koledžas Asimetrisko draudu pētījumu centra pētījumu direktors Magnuss Ranstorps, «kas ir Abū Suleimans? Kādēļ viņam ir tik labi izlūkošanas dati? Kamēr varas iestādes neatradīs viņu, var notikt citi uzbrukumi, var būt nākamās sērijas.»

Arī pirmdien A. el Nasers ievietoja tīmeklī paziņojumu par sprādzienu, pie viena atgādinot, ka Rietumvalstīm jāizved karaspēks no Afganistānas. Izmeklētāji neizslēdz iespēju, ka viņš bija saistīts ar T. Abdulvahabu vai ir viņa apjūsmotājs.

«Terora aktu sagatavošana un veikšana nav viegls darbiņš. Tas prasa laiku, naudu un zināmas iemaņas. Es būtu pārsteigts, ja viņam būtu izdevies pašam tik īsā laikā Zviedrijā izgatavot sprāgstvielas, pat ja tās bija primitīvas,» terorisma eksperts Henrijs Vilkinsons sliecas piekrist versijai par grupējumu.

Stokholmas ielās otrdien bija redzami vairāk policistu nekā parasti, ziņo portāls The Local. Policijas vadība devusi tādu rīkojumu, lai radītu drošības sajūtu iedzīvotājos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits