Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Japānas jaunais premjers gatavs tikties ar Ziemeļkorejas līderi

Japānas jaunais premjerministrs Josihide Suga piektdien ANO Ģenerālajai asamblejai paziņoja, ka grib tikties ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu un ka Japāna tiecas normalizēt attiecības starp abām valstīm.

"Es esmu gatavs tikties ar Kimu Čenunu bez nosacījumiem," Suga sacīja iepriekšierakstītā videopaziņojumā ANO Ģenerālās asamblejas vispārējo debašu laikā piektdien Ņujorkā.

"Konstruktīvu attiecību nodibināšana starp Japānu un Ziemeļkoreju ne tikai kalpos abu pušu interesēm, bet arī dos lielu ieguldījumu reģiona mierā un stabilitātē," teica premjers.

Suga arī uzsvēra, ka viņa valsts strādā pie 2021.gada Olimpisko spēļu organizēšanas, kuras būs "drošas" un "pierādījums, ka cilvēce ir sakāvusi pandēmiju".

Jau vēstīts, ka Japānas parlaments 16.septembrī ievēlēja 71 gadu veco Sugu par jauno valsts premjerministru, nomainot šajā amatā Sindzo Abi. Divas dienas pirms tam viņš tika ievēlēts par Liberāldemokrātiskās partijas līderi.

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ ANO Ģenerālās asamblejas 75.vispārējās debates šogad lielākoties notiek tiešsaistē. Tās ilgs līdz otrdienai. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits