Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jaunzēlandes lielākā pilsēta atceļ "lokdauna" ierobežojumus

Jaunzēlandes lielākajā pilsētā Oklendā piektdien darbu atsākuši bāri, restorāni un sporta centri, varasiestādēm tur atceļot pēdējos lielos vairāk nekā 100 dienas ilgušā "lokdauna" ierobežojumus.

Jaunzēlandē sākusies jauna fāze pandēmijas krīzes politikā, un tajā vairs nav paredzēti "lokdauni", bet iedzīvotājiem izvirzītas prasības pilnībā vakcinēties pret Covid-19, lai varētu saņemt daudzus pakalpojumus.

Pilnībā vakcinēto iedzīvotāju proporcijai par 12 gadiem vecāko iedzīvotāju daļā sasniedzot 87%, valdība nolēmusi, ka vakcinācijas aptvere ir pietiekama, lai pārietu uz jauno sistēmu.

Uzliesmojuma epicentrā Oklendā šī proporcija pārsniegusi 90%.

Draudu dēļ, kas saistās ar koronavīrusa omikrona paveida parādīšanos, sabiedrības atvēršanas plāni nav koriģēti, bet vēl svētdien Jaunzēlande nolēma ierobežot ceļošanu no deviņām Āfrikas dienvidu valstīm.

Jaunzēlandē neviens omikrona gadījums nav konstatēts, un varasiestādes ir pārliecinātas, ka tos izdosies apzināt uz robežas ar karantīnas sistēmu.

Daži ierobežojumi paliek spēkā. Tā Oklendas pilsētas robeža ar pārējo valsti nebūs atvērta līdz decembra vidum.

Jaunā "luksofora sistēma" iecerēta, lai konstatētu, kur uzliesmojumi pakļauj veselības sistēmu spiedienam. Zaļais režīms paredz dažus ierobežojumus, oranžajā paredzēta masku valkāšana un sociālā distancēšanās, sarkanais paredz, ka vienkopus nedrīkst pulcēties vairāk par 100 cilvēkiem.

Oklenda un dažas citas teritorijas sākušas ar sarkano režīmu, bet pārējā valsts ar oranžo. Valdība cer, ka Oklenda drīz varēs pāriet uz oranžo režīmu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits