Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Jūras tribunāls liek Ganai atbrīvot aizturēto Argentīnas buru kuģi

Hamburgas Starptautiskais jūras tribunāls pieņēmis lēmumu, ka Ganai nekavējoties jāatbrīvo Argentīnas Jūras kara spēku fregate Libertad, kura kopš 2. oktobra ir aizturēta Ganas ostā Temā netālu no valsts galvaspilsētas Akras, vēsta aģentūra AFP.

Tribunāla lēmumu jau apsveikušas Argentīnas oficiālās amatpersonas. Pēc valsts aizsardzības ministra vārdiem, jau tuvākajā laikā Ganā ieradīsies 98 Libertad komandas locekļi, un līdz 2013. gada 9. janvārim fregate būs atgriezusies Argentīnā. Vienlaikus Ganas varas iestādes atsacījušās komentēt tribunāla lēmumu līdz laikam, kamēr neiepazīsies ar pilnu tribunāla lēmuma tekstu.

Jāatgādina, ka Argentīnas Jūras kara spēku trīsmastu mācību buru kuģi Ganas varas iestādes arestēja 2. oktobrī pēc investīciju fonda NML Capital pieprasījuma. Fonds ir reģistrēts Kaimanu salās un pieder amerikāņu miljardierim Polam Singeram. NML Capital apgalvo, ka Argentīna ir tam parādā 370 miljonus ASV dolāru.

Parāds radās 2002. gadā, kad Argentīnas valdība atsacījās apmaksāt savas parādsaistības un pasludināja defoltu. Lielākā daļa Argentīnas parāda vēlāk tika restrukturizēta, un obligāciju īpašnieki varēja atgūt līdz pat trešdaļai ieguldīto līdzekļu, tomēr vairāki parādsaistību turētāji, galvenokārt spekulatīvi fondi, līdzīgi NML Capital, atsacījās parakstīt vienošanos par parādu restrukturizēšanu un cenšas atgūt savus līdzekļus, izmantojot tiesvedību dažādās valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits