Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kamerons: Joprojām tiek strādāts pie vienošanās ar ES

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons piektdien paziņoja, ka viņš ar Eiropas partneriem joprojām strādā pie vienošanās, kas novērstu Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

"Es tur biju līdz šī rīta plkst.5, strādājot pie tā, un mēs panācām zināmu progresu, taču vienošanās joprojām nav," paziņoja Kamerons, ierodoties uz ES līderu samita otro dienu.

"Un es esmu teicis, ka es vienošos tikai tad, ja mēs dabūsim to, ko Lielbritānijai vajag," uzsvēra Kamerons.

Piektdien Briselē plkst.12 pēc Latvijas laika atsākās sarunas par Londonas pieprasītajām ES reformām.

Kā pēc samita pirmās dienas brīdināja Eiropadomes prezidents Donalds Tusks, ES samitā Briselē vēl ir "daudz jāizdara" vienošanās panākšanai.

Ceturtdien, sākoties ES samitam, Kamerons aicināja citu ES valstu līderus panākt "ticamu" vienošanos par ES reformām, lai viņš jūnijā varētu rīkot referendumu par valsts dalību ES.

Ņemot vērā Francijas un Austrumeiropas valstu bažas, Tusks brīdināja, ka pēc samita pirmajā dienā notikušajām sarunām vēl ir daudz jāizdara, lai panāktu vienošanos, kas novērstu "Brexit" (Lielbritānijas aiziešanu no ES).

"Pagaidām es varu teikt tikai to, ka mēs esam sasnieguši kādu progresu, bet vēl ir daudz jāizdara," īsā preses konferencē teica Tusks.

Tusks piektdienas naktī sarunās ar Kameronu un Eiropas Komisijas prezidentu Žanu Klodu Junkeru mēģināja pārvarēt pēdējos šķēršļus vienošanās panākšanai.

Tuskam piektdien arī paredzēts tikties ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu, Beļģijas premjerministru Šarlu Mišelu un Čehijas premjeru Bohuslavu Sobotku.

Olandam ir iebildumi pret Kamerona pieprasītām garantijām valstīm, kuras nav pārgājušas uz eiro, savukārt Mišels iebilst pret aicinājumiem izslēgt Lielbritāniju no ES "vēl ciešākas savienības" mērķa.

Sobotka vada četru Austrumeiropas valstu grupu, kura iebilst pret Kamerona prasību ierobežot pabalstu maksājumus Lielbritānijā strādājošiem migrantiem no citām ES valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits