Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kanāda no 2021.gada aizliegs vienreizlietojamo plastmasu

Kanāda no 2021.gada aizliegs vienreizlietojamo plastmasu, pirmdien paziņoja premjerministrs Džastins Trudo, uzstājot, ka izaicinājums visai pasaulei ir pakāpeniski atteikties no plastmasas pudelēm, salmiņiem un maisiņiem, kas piesārņo okeānus.

"Ar prieku paziņoju, ka jau 2021.gadā Kanāda visā tās teritorijā aizliegs kaitīgos vienreizlietojamos plastmasas izstrādājumus," pavēstīja Trudo, norādot, ka Kanādai ir unikāla iespēja kļūt par līderi pasaules cīņā pret plastmasas piesārņojumu, jo valstij ir pasaulē garākā jūras robeža.

Trudo norādīja, ka Kanādā pašlaik tiek pārstrādāts mazāk nekā 10% plastmasas.

Ik gadu visā pasaulē miljoniem putnu un vairāk nekā 100 tūkstoši jūras dzīvnieku savainojas vai mirst, jo sapinas plastmasas atkritumos vai saindējas ar tiem kādā no barošanās ķēdes posmiem.

"Jūs visi esat dzirdējuši stāstus un redzējuši fotogrāfijas. Un, ja godīgi, kā tēvam, man ir grūti, kad mēģinu to paskaidrot saviem bērniem," atzina Kanādas premjers.

"Kā lai izskaidro mirušus vaļus, kas tiek izskaloti pludmalēs visā pasaulē ar plastmasas maisiņu pilniem vēderiem? Kā lai pasaku viņiem, ka brīnumainā kārtā plastmasa ir atrodama visdziļākajā Klusā okeāna punktā," viņš retoriski jautāja.

Vienreizlietojamie plastmasas salmiņi, maisiņi, galda piederumi, šķīvji un irbulīši ir starp priekšmetiem, kas no 2021.gada Kanādā būs aizliegti, liecina valdības izplatītais paziņojums.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka cilvēkiem nevar dot rokās: plastmasu, šaujamieročus, nažus , cirvjus, pneimatiskos ieročus arbaletus, dronus, datorus, automašīnas, motociklus, helikopterus , lidmašīnas, medikamentus.utt. - cilvēks ar visuko nogalina sevi un nogalina citus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits