Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kanāda nosaka sankcijas pret Krievijas žurnālistiem un aktieriem

Kanāda pirmdien paziņoja par jaunu sankciju noteikšanu pret 34 Krievijas žurnālistiem un aktieriem, kā arī pret Krievijas Aizsardzības ministrijas telekanālu "Zvezda", nosaucot tos par Krievijas valdības "propagandas aģentiem".

Sankcijām pakļauto sarakstā ir aktieri Sergejs Bezrukovs un Vladimirs Maškovs, Maskavas laikraksta "Moskovskij komsomoļec" galvenais redaktors Pāvels Gusevs, Krievijas valsts telekanāla "Pervij kanal" Direktoru padomes loceklis Kirils Kļeimjonovs, televīzijas raidījumu vadītāja un producente Tina Kandelaki.

"Krievijas režīma karš ir atkarīgs no meliem un maldināšanas. Tas aizbāž mutes un iesloga savus pilsoņus, kuri uzdrošinās teikt patiesību. Uz Krievijas izdarīto cilvēktiesību pārkāpumu skaita pieauguma fona Kanāda veic pasākumus pret propagandu, kas cenšas tos attaisnot. Mēs redzam cauri meliem. Kanāda atbalsta Ukrainu," sacīja Kanādas ārlietu ministre Melanī Žolī.

"Šīs personas palīdz Krievijas režīmam graut valsts suverenitātes principus un ir atbildīgas par nepatiesu naratīvu izplatīšanu, kas kalpo par ieganstiem Krievijas režīma neattaisnojamajam karam" Ukrainā," atzīmēja Kanādas Ārlietu ministrija.

Sankcijām pakļauto personu īpašumi Kanādas teritorijā tiek iesaldēti, un viņiem tiek aizliegts iebraukt Kanādā.  

Kopš Krievija 24.februārī sāka pilna apjoma iebrukumu Ukrainā, Kanāda ir noteikusi sankcijas pret vairāk nekā 1400 fiziskām un juridiskām personām Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits