Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kanādas robežsargi pārtraukuši protesta akciju

Kanādas valdībai un robežsargus pārstāvošajām arodbiedrībām izdevies panākt pagaidu vienošanos par jaunajiem darba līgumiem. Tas dod cerības, ka vairs neatkārtosies pagājušo piektdien pieredzētā situācija, kad, robežsargiem demonstratīvi stingri ievērojot visas instrukcijas, uz Kanādas un ASV robežas veidojās rindas, kurās bija jāgaida stundām ilgi.

Reuters norāda, ka kompromisa panākšana bija ļoti svarīga, jo ar šodienu Kanādā bez ceļojuma mērķa skaidrošanas un karantīnas ievērošanas atļauts iebraukt pret Covid-19 pilnībā vakcinētiem ASV pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem. Kopš pagājušā gada marta abu valstu robežu varēja šķērsot vien tie amerikāņi, kuriem Kanādas apmeklēšana bija vitāli nepieciešama, turklāt viņiem bija jārēķinās ar zināmām neērtībām – testiem un karantīnu. Gaidāms, ka no 9. augusta robežas šķērsotāju skaits ievērojami pieaugs.

Aptuveni 9000 Kanādas robežsargu, kuri strādā 117 robežkontroles punktos un 13 lidostās, protesta akciju sāka pēc tam, kad kārtējo reizi strupceļā nonāca jau 2018. gadā sāktās sarunas par jauniem darba līgumiem. Tagad robežsargiem izdevies panākt savu. Viņu vidējā alga tiks palielināta par 2% gadā, robežsargiem nodrošinās bezmaksas ēdināšanu, kā arī tiks izveidota komisija, kas izskatīs sūdzības par sliktajiem darba apstākļiem. Pagaidām nav skaidrs, vai lidostās strādājošajiem robežsargiem ļaus nēsāt šaujamieročus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits