Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kazahstānas eksprezidenta Nazarbajeva mazdēls lūdz patvērumu Lielbritānijā

Kazahstānas eksprezidenta Nursultana Nazarbajeva mazdēls Aisultans Nazarbajevs ceturtdien sociālajā tīklā Facebook paziņoja, ka pieprasījis politisko patvērumu Lielbritānijā.

Kā skaidro līdera mazdēls, politisko patvērumu viņš nolēmis pieprasīt, jo ģimene pret viņu vērš spiedienu.

Aisultans Nazarbajevs norāda, ka viņam ir informācija par "vērienīgu korupciju starp Krievijas un Kazahstānas valdībām", piebilstot, ka visas detaļas būs izlasāmas viņa intervijā laikrakstam The Times.

29 gadus vecajam eksprezidenta mazdēlam 2019.gada oktobrī Lielbritānijā piespriests nosacīts sods par uzbrukumu policistam. Aisultans Nazarbajevs britu likumsargam esot iekodis.

Tika atzīta Nazarbajeva vaina, ka viņš, atrodoties narkotiku reibumā, pretojies policistiem, vienam no viņiem iesitis un iekodis. Atbilstoši izmeklētāju versijai policista rokā kodiena rezultātā radusies dziļa brūce, no kuras "stipri tecēja asinis", tolaik rakstīja britu raidsabiedrība BBC.

Spriedumā tika piedāvāts pārbaudes laiks uz 18 mēnešiem, ārstēšanās no narkotiku atkarības, sabiedriskie darbi un naudassods.

Aisultans Nazarbajevs ir eksprezidenta vecākās meitas Darigas Nazarbajevas dēls. Viņš beidzis Karalisko militāro akadēmiju Sandhērstā un tika pieņemts darbā Kazahstānas Aizsardzības ministrijas galvenajā izlūkošanas pārvaldē.

2017.gadā viņš strādāja Kazahstānas futbola federācijā.

2017.gadā Aisultans Nazarbajevs sociālajā tīklā Facebook atzina, ka pēc tēva nāves lietojis narkotikas, bet ar šo atkarību ticis galā.

Viņa tēvs Rahats Alijevs savulaik Kazahstānā ieņēma augstus amatus un tika pie pasakainas bagātības, taču krita nežēlastībā un tika apsūdzēts smagos noziegumos, arī naudas atmazgāšanā un valsts nodevībā. Alijevs no dzīves aizgāja 2015.gadā cietumā Austrijā, kur gaidīja tiesu saistībā ar apsūdzībām slepkavībā.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Ka tik nu briti neieperina kārtējo čūsku azotē... .
skats no malas
s
"atrodoties narkotiku reibumā … kodiena rezultātā radusies dziļa brūce, no kuras "stipri tecēja asinis"" - Bail iztēloties, kā ārzemēs uzvedas Krievijas miljardieru bērni un mazbērni. Un arī kā viņi uzvedās Krievijā.
Berezovsku plejāde
B
UK jau pieņem visus savu tautu apzagušos bagātniekus naudu atmazgāt un investēt. Kājplate Latateja jau ar gribēj mazgāt vešu, bet lielie aizjūras brāļi neļāv, teic: tikai lieliem brāļiem Tas! Tai atļāva tikai izglītības priesterienēm aptekalēt tālo austrumu sazagušos ierēdņu dēlus - diplomus tirgot, padomju paliekām - pastalām hruščovkām īres cenas ceļot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits