Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Konstatēta pirmā inficēšanās ar Zikas vīrusu Filipīnās vairāku gadu laikā

Filipīnu Veselības ministrija svētdien paziņojusi, ka kādai ASV pilsonei, kas janvārī četras nedēļas uzturējusies Filipīnās, pēc atgriešanās Amerikas Savienotajās Valstīs parādījušies Zikas vīrusa infekcijas simptomi. Šādu informāciju ministrija saņēmusi no ASV Slimību kontroles un novēršanas centra.

Vienīgais līdz šim zināmais inficēšanās gadījums ar Zikas vīrusu Filipīnās datēts ar 2012.gadu, kad bija saslimis kāds zēns, kas izveseļojās trīs nedēļu laikā.

Filipīnu Veselības ministrija atzīst, ka tai nav skaidrs, kā amerikāniete inficējusies ar šo slimību. Ministrija uztur kontaktus ar ASV Slimību kontroles un novēršanas centru, lai noskaidrotu, kādas vietas paciente Filipīnās apmeklējusi.

Zikas vīrusu pārnēsā Aedes ģints odi. Lielākoties tas nav bīstams dzīvībai, bet ar šo saslimšanu tiek saistīti aizvien biežākie gadījumi, kad Latīņamerikā, īpaši Brazīlijā, piedzimuši bērni ar pārmērīgi mazu galvu un smadzenēm. Pret Zikas vīrusu līdz šim nav izstrādāta vakcīna vai zāles.

Zikas vīruss pirmoreiz tika konstatēts 1947.gadā Āfrikā, bet tika uzskatīts par relatīvi vieglu slimību, līdz pērn tika paziņots par tā pašreizējo uzliesmojumu Latīņamerikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits