Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Kopenhāgenā no jauna aizturēti aptuveni 200 protestētāji

Dānijas policija svētdien aizturējusi aptuveni 200 protestētājus, lai neļautu tiem ālēties Kopenhāgenā.Demonstranti aplenkti un aizturēti pie Esterportas dzelzceļa stacijas. Pie viņiem atrastas gāzmaskas un citi nelegāli priekšmeti, pavēstīja policija.Tiek uzskatīts, ka protestētāji plānoja bloķēt daļu no Kopenhāgenas ostas.

Daļa no svētdien aizturētajiem protestētājiem jau iepriekš tika aizturēti sestdien pēc vardarbīgajām sadursmēm Kopenhāgenā.Kā jau ziņots, sestdien Dānijas policija aizturēja aptuveni tūkstoti protestētāju, kas gandrīz visi svētdien atbrīvoti.Svētdien atbrīvoti arī Kopenhāgenā demonstrācijas laikā aizturētie divi latviešu izcelsmes Zviedrijas pilsoņi, brāļi Dāvis un Nīls Kaža.Ieslodzījumā paturēti 13 cilvēki, kuriem tiks izvirzītas apsūdzības par vardarbību pret policistiem.Kā skaidroja policijas pārstāvis Henriks Jakobsens, aresti tika veikti preventīvi, lai "nodrošinātu, ka lielo, likumīgi apstiprināto demonstrāciju netraucē nemiera cēlāji".Sestdienas galvenā demonstrācija Kopenhāgenā pārsvarā noritēja mierīgi, bet policija iejaucās, kad daži simti melnā ģērbušies jaunieši sāka mētāties ar akmeņiem un dauzīt logus.Dānijas policija aplenca nemiera cēlājus un sasēdināja viņus uz ielas garās rindās ar sasietām rokām. Pēc tam aizturētie autobusos aizvesti uz īpašu pie Kopenhāgenas izveidotu aizturēšanas centru, kur viņi turēti līdz 12 stundas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits