Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kosovas ziemeļos bruņotas personas uzbrukušas vēlēšanu amatpersonām

Kosovas ziemeļos bruņotas personas uzbrukušas vēlēšanu komisiju darbiniekiem un policistiem, kas tos apsargāja, ziņo policija.

Ziemeļmitrovicā un Zubinpotokā nezināmas personas raidījušas gaisā šāvienus un detonējušas spridzekļus. Ticis izdemolēts arī viens no vēlēšanu komisijas birojiem.

Vēlēšanas paredzētas 18. un 25.decembrī, lai aizpildītu vakantās mēru un municipālo deputātu vietas, kuras atbrīvojās novembrī, demisionējot serbu minoritātes pārstāvjiem, kas protestēja pret Prištinas prasībām nomainīt vecās, vēl Serbijas izsniegtās automašīnu numurzīmes.

Kosovas valdība, piekāpjoties Eiropas Savienības (ES) un ASV spiedienam, pagaidām atlikusi paredzēto sodu piemērošanu autovadītājiem, kas turpina izmantot vecās numurzīmes.

Serbija faktiski zaudēja kontroli pār galvenokārt albāņu apdzīvoto Kosovu 1999.gadā pēc NATO militārās iejaukšanās Kosovas konfliktā, bet 2008.gadā Priština vienpusējā kārtā pasludināja neatkarību no Serbijas. Tomēr Belgrada bijušo provinci joprojām uzskata par savas teritorijas sastāvdaļu.

Tikmēr Kosovas serbi kopš 2008.gada faktiski atsakās pakļauties Prištinai pat ikdienas birokrātiskajos jautājumos.

Tajā pašā laikā Belgrada, izmantojot kareivīgi noskaņotos serbu aktīvistus un vietējos noziedzīgos grupējumus, cenšas saglabāt savu ietekmi serbu minoritātes kompakti apdzīvotajās pierobežas teritorijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits