Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kreisie ekstrēmisti Drēzdenē dedzina PEGIDA atbalstītāju automašīnas

Drēzdenē pirmdienas vakarā tūkstošiem antiislamizācijas kustības PEGIDA atbalstītāju bija izgājuši pilsētas ielās savā iknedēļas demonstrācijā, taču šoreiz gājiena laikā tika aizdedzinātas vairāku demonstrantu automašīnas.

Drēzdenes policija ziņo, ka pirmdienas vakarā demonstrācijas laikā aizdedzinātas desmit automašīnas, kas atradušās autostāvvietā pie Marijas tilta, kur PEGIDA aktīvisti gājienu laikā parasti atstāj savus spēkratus.

Domājams, ka nozieguma vaininieki ir kreisie ekstrēmisti, kas vēršas pret PEGIDA, lai gan varasiestādes to pagaidām nav apstiprinājušas.

Kā vēsta studentu organizācija Durchgezählt, kas vērtē lielu sabiedrisku pasākumu un demonstrāciju dalībnieku skaitu, pirmdien kontrdemonstrācijā, ko rīkoja kreisie ekstrēmisti, Drēzdenē piedalījušies 250 līdz 300 cilvēki, kas apmētājuši PEGIDA atbalstītājus ar dūmu svecēm, taču policijai izdevies ātri atjaunot kārtību.

Savukārt zem lozungiem "Merkelei ir jāaiziet!" un "Pretestība!" šoreiz Teātra laukumā bija pulcējušies trīs līdz četri tūkstoši PEGIDA atbalstītāju.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē Čehijā tikās pret musulmaņu imigrāciju noskaņotās organizācijas un partijas no 14 Eiropas valstīm un vienojās februārī rīkot kopīgas protesta akcijas pret islāmu, kas sācis "iekarot Eiropu".

Konferencē, kuru Prāgas pievārtē rīkoja nacionālā koalīcija Rītausma (Usvit) un Dienvidčehijas Universitātes pasniedzējs Martins Konvička, kas vada galēji labējo organizāciju Bloks pret islāmu, uzstājās arī Vācijas PEGIDA līdere Tatjana Festerlinga, kura asi kritizēja Berlīnes piekopto imigrācijas politiku.

Antiislamizācijas organizācijas no dažādām Eiropas valstīm vienojās, ka 6.februārī, kuru tās pasludināja par Eiropas patriotu dienu, tiks rīkotas starptautiskas protesta akcijas. Cita starpā demonstrācijas paredzētas Prāgā, Varšavā, Tallinā, Bratislavā, Amsterdamā, Birmingemā un Drēzdenē.

Reaģējot uz Festerlingas aktivitātēm, gan Drēzdenes, gan kaimiņos esošās Leipcigas apgabala prokuratūra ierosināja pret viņu lietu par "musināšanu".

Ņemot vērā, ka 6.februārī paredzētas Eiropas mēroga demonstrācijas, nākamo pirmdien PEGIDA Drēzdenē savu iknedēļas demonstrāciju nerīkos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits