Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijas karavīri pametuši Čūsku salu

Krievija evakuējusi sava garnizona paliekas no Čūsku salas un, domājams, pilnībā pametusi šo stratēģiski svarīgo Ukrainas salu Melnajā jūrā, sociālajā tīklā "Facebook" ceturtdien paziņojusi Ukrainas Bruņoto spēku Operatīvā pavēlniecība "Dienvidi".

Pavēlniecība pavēstīja, ka Ukrainas armija naktī ar raķetēm un artilēriju apšaudījusi Čūsku salu, tādēļ "ienaidnieks ar divām ātrlaivām steidzīgi evakuēja garnizona paliekas un,  domājams, pameta salu".

Pašlaik salā plosās ugunsgrēks un dzirdami sprādzieni, ziņoja pavēlniecība, piebilstot, ka situācija vēl tiek noskaidrota.

Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks savukārt apstiprināja informāciju par Krievijas okupācijas karaspēka izvešanu no salas. "Čūsku salā vairs nav Krievijas [karavīru]. Ukrainas Bruņotie spēki veica izcilu operāciju," vietnē "Telegram" ierakstījis Jermaks.

Tikmēr Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Igors Konašenkovs pavēstīja, ka Krievijas militārpersonas izvestas no Čūsku salas, jo Maskava esot vēlējusies demonstrēt, ka Krievija "netraucē ANO centienus organizēt humāno koridoru lauksaimniecības produktu eksportam no Ukrainas teritorijas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits