Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lai dabūtu naudu parāda atmaksai, Beļgijā valdība lūdz iedzīvotājus pirkt obligācijas

Lai dabūtu naudu lielā valsts parāda atmaksai, Beļģijas valdība ceturtdien vērsās pie iedzīvotājiem ar lūgumu iegādāties valdības obligācijas.

"Ņemot vērās grūtības finanšu tirgos, mēs vēlamies lūgt Beļģijas iedzīvotājus, kuriem ir uzkrājumi, finansēt valsts parādu," sacīja Beļģijas premjers Īvs Leterme, kura aicinājums izplatīts presē un radio.

Lai motivētu pilsoņus uzpirkt valdības vērtspapīrus, Beļģijas valdība ceturtdien sāka piedāvāt triju, piecu un astoņu gadu obligācijas ar attiecīgi 3,5%, 4% un 4,5% ienesīgumu, kas ir par procentpunktu vairāk nekā iepriekšējā piedāvājumā

Beļģijā, kur turpinās politiskā krīze, jo partiju domstarpību dēļ jau 529 dienas nevar izveidot jaunu valdību, 10 gadu obligāciju ienesīgums trešdien pacēlās līdz 5,423%, kas ir bīstami augsts līmenis.

Aizņemšanās izmaksu kāpuma iemesls ir bažas par politisko krīzi Beļģijā un tās lielo parādu, kas veido gandrīz 100% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Arī Beļģijas valsts budžeta deficīts pārsniedz Eiropas Savienībā maksimāli pieļaujamo 3% līmeni.

Eiropas Komisija trešdien paziņoja, ka Beļgijai ir jāveic papildu taupības pasākumi, lai līdz 2012.gadam samazinātu deficītu zem 3% no IKP. Ja šādi pasākumi netiks veikti, deficīts nākamgad samazināsies tikai līdz 4,6% no IKP, kas draud ar soda naudu līdz pusmiljardam eiro, brīdināja EK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits