Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lavrovs cildina huntas pārvaldīto Mjanmu

Militārās huntas pārvaldītā Mjanma ir Krievijai draudzīga valsts, "sens partneris", trešdien vizītē Mjanmā atzina Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Galvaspilsētā Nepjido tiekoties ar Mjanmas ārlietu ministru Vunnu Maunu Lvinu, Lavrovs Mjanmu raksturoja kā "labestīgu, draudzīgu, senu partneri Āzijas un Klusā okeāna reģionā".

 "Mūs saista ne viena vien savstarpējās sadarbības, draudzības un atbalsta desmitgade," teica Krievijas ārlietu ministrs.

Savukārt Lvins apliecināja, ka Mjanma ir pateicīga Krievijai par atbalstu.

"Jūsu vizīte ir ļoti svarīga," tiekoties ar Lavrovu, sacīja Lvins, piebilstot, ka ministrs Mjanmu pēdējo reizi apmeklējis pirms deviņiem gadiem.

"Jūsu vizīte ir apstiprinājums tam, ka Krievija un Mjanma uztur ciešus kontaktus. Un mēs esam ļoti pateicīgi Krievijai par atbalstu," sacīja Mjanmas ārlietu ministrs.

Lavrovs Mjanmu apmeklē laikā, kad Kambodžā norisinās Dienvidaustrumāzijas valstu asociācijas (ASEAN) ārlietu ministru sanāksme.

Tiesa gan, ASEAN Lvinam liegusi to apmeklēt, jo kopš puča, kas tika sarīkots pirms pusotra gada, Mjanmā nerimst vardarbība.

Kopš Krievija februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, vairums rietumvalstu no Maskavas norobežojušās, tomēr Krievija turpina strādāt pie kontaktiem Dienvidaustrumāzijas valstīs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits