Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lavrovs pēc teroraktiem Briselē aicina Eiropu nolikt malā "ģeopolitiskās spēles"

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pēc otrdien Briselē notikušajiem teroraktiem aicinājis Eiropu nolikt malā "ģeopolitiskās spēles" un apvienoties cīņā pret terorismu.

"Es patiešām ceru, ka eiropieši, saskaroties ar vakar Briselē notikušā terora draudiem, noliks malā ģeopolitiskās spēles un apvienosies, lai novērstu teroristus no darbošanās mūsu kontinentā," Lavrova teikto Vācijas ārlietu ministram Frankam Valteram Šteinmeieram citēja Krievijas ziņu aģentūras.

Vācijas ministrs trešdien uzturas vizītē Maskavā, kur ieradīsies arī ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, kuram paredzētas sarunas ar Lavrovu un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Daudzas Krievijas amatpersonas, tostarp Putins, ir izteikušas savu līdzjūtību pēc Briseles teroraktiem.

"Cīņa pret šo ļaunumu liek īstenot visaktīvāko starptautisko sadarbību," uzsvērts Kremļa otrdien izplatītajā paziņojumā.

Citas Krievijas amatpersonas izmantoja gadījumu, lai kritizētu rietumvalstis.

Kamēr NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs "cīnās "pret iedomātiem" Krievijas draudiem un izvieto karaspēku Latvijā, viņam deguna galā Briselē uzspridzinās cilvēki", sociālajā vietnē Twitter rakstīja Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes ārlietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova tikmēr norādīja uz "dubultajiem standartiem" cīņā pret terorismu.

Jau vēstīts, ka otrdien Briseles lidostā un metro sistēmā notika terorakti, kuros, pēc Beļģijas veselības ministres Magī de Blokas teiktā, nogalināts 31 cilvēks, bet gandrīz 260 guvuši ievainojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits