Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Losandželosas šāvējam izvirzītas apsūdzības slepkavībā

Vīrietim, kas piektdien Losandželosas lidostā atklāja uguni, sašaujot ASV Transporta drošības pārvaldes (TSA) aģentu un ievainojot divus viņa kolēģus, izvirzītas apsūdzības slepkavībā un vardarbības izraisīšanā starptautiskajā lidostā.

Ja 23 gadus vecais Pols Entonijs Siansija tiks atzīts par vainīgu, prokurori gatavojas viņam pieprasīt nāvessodu.

Šāvēja somā atrasta zīmīte, kurā viņš rakstījis, ka grib nošaut "daudzus TSA aģentus, iedzenot bailes viņu nodevīgajos prātos", kā arī piecas aptveres, katrā pa 30 patronām, un cits bruņojums.

ASV mediji ziņo, ka uzbrucējs iespējamajiem upuriem esot vaicājis, vai viņi ir TSA aģenti. Ja kāds atbildējis noliedzoši, tad Siansija uz to neesot šāvis. Savukārt pie pirmā ievainotā TSA aģenta viņš atgriezies un, redzot viņu dzīvu, izšāvis vēlreiz.

Pats Siansija pirms aizturēšanas arī ievainots ar četriem šāvieniem un pašlaik atrodas slimnīcā. Pagaidām viņš vēl nav nopratināts.

Jau ziņots, ka Siansija, kas bija bruņots ar triecienšauteni, piektdien plkst.9.20 (plkst.18.20 pēc Latvijas laika) parādījies lidostas 3.terminālī un atklājis uguni. 45 minūtes pēc incidenta sākuma šāvējs aizturēts.

Apšaudīšanās izjaukusi lidostas darbību, skarot kopumā vairāk nekā 1500 reisus. Ierastajā režīmā lidosta atsākusi strādāt pēc vairāk nekā diennakts.

Siansijas ģimenes locekļi, kas dzīvo Ņūdžersijā, stāsta, ka esot saņēmuši tālruņa īsziņu, no kuras varējuši noprast, ka viņš grasās izdarīt pašnāvību. Viņa tēvs informējis par to Ņūdžersijas policiju, kas sazinājusies ar kolēģiem Losandželosā, kuri piektdien apmeklējuši viņa mājas, bet nav viņu tur atraduši.

Kāds Siansijas klasesbiedrs žurnālistiem viņu raksturojis kā izteikti nerunīgu vienpatni.

TSA ir ASV Tēvzemes Drošības departamenta struktūra, kas izveidota pēc 2001.gada 11.septembra teroraktiem, lai pastiprinātu drošību lidostās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits