Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Makrons un Lavrovs apsprieduši konfliktus Sīrijā un Ukrainā

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien sarīkoja iepriekš neizziņotu tikšanos ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, lai apspriestu konfliktus Sīrijā un Ukrainā, paziņoja Makrona birojs.

Lavrovs un Krievijas armijas ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs ieradās Elizejas pilī Parīzē dažas stundas pēc tam, kad viņi Berlīnē bija tikušies ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Vācijas ārlietu ministru Heiko Māsu.

Tikšanos bija pieprasījis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš pagājušonedēļ bija runājis ar Makronu, pavēstīja Francijas prezidenta birojs.

Runājot par Sīriju, Krievija izvirzīja jautājumu par sīriešu "bēgļu atgriešanos", kas ir aizbēguši uz Libānu, Jordāniju, Turciju un Vāciju.

Francija un Krievija pagājušajā nedēļas nogalē kopīgi piegādāja humāno palīdzību bijušajam Austrumgutas nemiernieku anklāvam Sīrijā. Tā bija pirmā kopīgā humānas palīdzības operācija, ko veikusi Krievija un kāda rietumvalsts.

Makrona un Lavrova sarunās tika apspriests arī bruņotais konflikts Ukrainas austrumos. Francija un Vācija ir iesaistītas strupceļā nonākušajā miera procesā, kura mērķis ir izbeigt karu Ukrainā, kas kopš 2014.gada prasījis 10 000 cilvēku dzīvības.

Makrona un Lavrova sarunās bija klāt arī Francijas ārlietu ministrs Žans Ivs Ledriāns.

Makrona tikšanās ar Krievijas pārstāvjiem notika nedēļu pēc Putina un ASV prezidenta Donalda Trampa samita, kurā Maskava piedāvāja sadarbību ar Vašingtonu Sīrijas bēgļu un valsts atjaunošanas jautājumā.

Top komentāri

reptilis
r
Ļoooti zīmīga fotogrāfija:)))....Tramps tiekās ar Putinu.....kādas šausmas...,kādas šausmas....briesmonis Tramps...nodevējs Tramps nodod ""Rietumu vērtības""! Makarons tiekās ar Putinu....brauc uz Maskavu...bīda kopīgas lietas - foršs prezidents ....īstens Europietis:)))....īstens demokrātisko vērtību aizstāvis! Merkele slēdz gāzes darījumus ar Krieviju par miljardiem....,kurus Krievija iegulda armijas modernizācijā - Murkele īstena demokrāte...liberālo vērtību...u.t.t. aizstāve!....
Janis
J
Makarons nevar noteikt savus konfliktus....tikai redzēt, kas noticis kad Francija uzvarēja futbolā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits