Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Malta tirgos pilsonību par 650 tūkstošiem eiro

Maltas parlaments apstiprinājis likumu, kas ļaus tirgot valsts pilsonību apmaiņā pret 650 tūkstošiem eiro (456,82 tūkstoši latu). Valdība prognozē, ka jau pirmā gada laikā šādi izdotos iegūt ap 30 miljoniem eiro, kas nozīmē, ka pilsonība būtu jāpārdod 45 cilvēkiem, ceturtdien raksta laikraksts Diena.

Jaunais likums paredzēts cilvēkiem, kas nāk no valstīm ārpus Eiropas Savienības (ES). Līdz ar Maltas pilsonību tās pircēji iegūs tiesības uzturēties un strādāt visās 28 ES valstīs.

Premjerministrs Džozefs Maskats uzsvēra, ka jaunā pilsonības piešķiršanas kārtība ne vien palīdzēs papildināt valsts kasi, bet piesaistīs arī "augstas vērtības" cilvēkus, kas varētu būt arī potenciālie investori Maltā, informēja laikraksts The Daily Telegraph.

Jauno plānu asi kritizēja opozīcija. Tā brīdinājusi, ka jaunie pilsoņi nenesīs kārotās investīcijas, bet gan pārvērtīs Maltu tipiskā ofšoru paradīzē, kādas meklējamas Karību reģiona valstīs. Opozīcija vēlējās, lai pilsonību iegūtu tikai tie ārvalstnieki, kas Maltā nodzīvojuši vismaz piecus gadus, gatavi investēt valsts ekonomikā piecus miljonus eiro un ik gadu pavada Maltā vismaz 30 dienu.

Savukārt laikraksta Malta Today veiktā aptauja vēsta, ka vairākums iedzīvotāju iebilst pret pilsonības tirgošanas kārtību. Pret valdības piedāvāto plānu iebilst 53% respondentu, taču 10% uzskata, ka pilsonības kārotājiem būtu jāmaksā vairāk nekā 650 tūkstoši eiro. Tikai 26% aptaujāto atbalsta valdības iecerēto pilsonības tirgošanas kārtību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits