Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Melburnā Covid-19 dēļ izsludina nakts komandantstundu

Austrālijā iedzīvotāju skaita ziņā otrā lielākajā pilsētā Melburnā pirmdien izsludināta nakts komandantstunda, varasiestādēm šādi cenšoties apslāpēt Covid-19 vīrusa delta paveida izplatību.

Vairāk nekā pieci miljoni Melburnas iedzīvotāju nedrīkstēs pamest mājas no plkst.21 līdz plkst.5, bet vitāli svarīgajās jomās strādājošajiem būs vajadzīgas atļaujas, lai atrastos ielās.

Šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz nedēļas nogalē pieredzētajām ielu ballītēm, uzdzīvēm krogos un mājas viesībām, skaidroja Viktorijas štata premjerministrs Dens Endrūss, Melburnai patlabanējā uzliesmojumā sasniedzot "lūzumpunktu".

"Mēs esam novērojuši, ka daudz dažādu cilvēku pārkāpj šos noteikumus, nedara to, ko viņiem vajadzētu darīt, izdara tiešām sliktas izvēles," norādīja premjers.

Termiņš noteikumiem, kas ierobežo dzīvesvietu pamešanu, tiks pagarināts līdz 2.septembrim, sacīja Endrūss. Tas ir nepieciešams, lai izvairītos no Sidnejas pieredzes.

Jaundienvidvelsas štatā vairāk nekā astoņi miljoni cilvēku dzīvo stingrā karantīnas režīma apstākļos, arī Sidnejā, kur iedzīvotājiem šo ierobežojumu situācijā nākas dzīvot teju divus mēnešus.

Jaundienvidvelsā, kas ir Austrālijas štats ar vislielāko iedzīvotāju skaitu, kopš pēdējā uzliesmojuma sākuma jūnija vidū sasirgšana ar Covid-19 apstiprināta vairāk nekā 8200 cilvēku, bet ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 56, savukārt vakcinācijas apjoms ir neliels.

Stingrais karantīnas režīms pirmdien tika izsludināts Dārvinā, valsts ziemeļos.

Tur 150 000 iedzīvotāju trīs dienas tiek mudināti atturēties no pārvietošanās bez būtiska iemesla, varasiestādēm šādu lēmumu pieņemot pēc tam, kad inficēšanās ar Covid-19 vīrusu apstiprināta vienam cilvēkam.

Lēmums pieņemts, jo trūkst izpratnes par vīrusa izplatību, sacīja Ziemeļu Teritoriju vecākais ministrs Maikls Ganers.

"Ir ļoti augsts risks, ka vīruss nodots citiem," viņš piebilda.

Arī Austrālijas galvaspilsētā Kanberā stingrais karantīnas režīms būs spēkā līdz 2.septembrim.

Valstī ar 25 miljoniem iedzīvotāju apstiprināti vairāk nekā 39 000 Covid-19 gadījumu, bet ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 966.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits