Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Melnās kastes dati apliecina sadūmojumu avarējušā EgyptAir lainera salonā

Izmeklējot melnās kastes sniegtos datus no maijā avarējušās reisā MS804 devušās EgyptAir lidmašīnas, gūts apstiprinājums dūmiem un karstumam lidmašīnas salonā, vēsta BBC.

Automatizētie ziņojumi, kas nosūtīti no lidmašīnas, apliecinājuši, ka neilgi pirms lidmašīnas pazušanas no radariem ieslēgušies lidmašīnas tualetē un zem pilotu kabīnes esošie dūmu detektori. Melnās kastes dati atbilst šiem ziņojumiem, kas vēstīja par ugunsgrēka trauksmi uz klāja, pavēstījuši izmeklētāji no Ēģiptes.

Vēl vienas avarējušā lainera melnās kastes datus aizvien cenšas atgūt Parīzē. Kā jau ziņots, lidaparāta melnās kastes ir stipri bojātas.

Par katastrofas iespējamajiem cēloņiem pašlaik domas dalās - kaut nav izslēgta terora akta versija, lielākā daļa aviācijas ekspertu pēc pašreiz pieejamās informācijas sliecas domāt, ka drīzāk vainojama tehniska ķibele, nevis apzināta sabotāža.

Jau vēstīts, ka aviokompānijas EgyptAir lidmašīna Airbus A320 no radaru ekrāniem pazuda 19.maijā neilgi pēc ielidošanas Ēģiptes gaisa telpā. Reisā no Parīzes uz Kairu bija devušies 56 pasažieri un 10 apkalpes locekļi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits