Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Naftas cenu paaugstināšanai OPEC jāsadarbojas ar citām ražotājvalstīm

Naftas ražotājvalstīm ārpus naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC nepieciešams sadarboties, lai veicinātu naftas cenu pieaugumu, jo organizācija atbildību viena pati uzņemties negrasās, izteicies Saūda Arābijas naftas ministrs Ali al Nuaimi.

"Mēs atsakāmies vieni uzņemties atbildību, jo OPEC nodrošina 30% no tirgus enerģijas piegādēm, bet 70% nodrošina valstis ārpus organizācijas," Saūda Arābijas ziņu aģentūra SPA pirmdien citē Nuaimi teikto.

Naftas cenas laika periodā no jūlija līdz februārim nokritušās par aptuveni 60%, kas galvenokārt skaidrojams ar pārmērīgām enerģijas piegādēm un bažām par vājo pieprasījumu.

Naftas cenu lejupslīdes temps paātrinājās novembrī, kad OPEC nolēma pašreizējās naftas ieguves kvotas saglabāt nemainīgas, norādot uz nepieciešamību saglabāt savu tirgus daļu.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai OPEC būtu gatava sadarboties ar valstīm ārpus organizācijas, Nuaimi norāda uz naftas cenu sabrukumu 1998.gadā, kad kartelis sadarbojās ar citām naftas ražotājvalstīm, lai samazinātu ieguves apjomu un atbalstītu naftas cenas.

"Šodien situācija ir sarežģīta. Mēs centāmies, tikāmies ar viņiem, taču mums neizdevās gūt panākumus, jo viņi uzstāj, ka OPEC nepieciešams atbildību uzņemties vienai pašai," sacīja Nuaimi. "Visiem nepieciešamas piedalīties, ja mēs vēlamies paaugstināt cenas, jo tas ir mūsu visu interesēs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits