Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Nelsons Mandela jau trešo dienu atrodas slimnīcā smagā stāvoklī

Bijušais Dienvidāfrikas prezidents un Nobela miera prēmijas laureāts Nelsons Mandela jau trešo dienu slimnīcā ārstē plaušu infekciju un atrodas nopietnā, bet stabilā stāvoklī, pirmdien paziņojusi valdība. Mandela tika ievietots slimnīcā sestdien.

Saskaņā ar valdības sniegto informāciju viņa veselības stāvoklis kopš sestdienas nav mainījies, proti, tas joprojām ir nopietns, bet stabils. Pēdējo septiņu mēnešu laikā Mandela slimnīcā ievietots jau četras reizes.

Valdība neatklāj, kurā slimnīcā Mandela ievietots, bet mediji vēsta, ka bijušais prezidents, visticamāk, atrodas kādā privātā klīnikā Pretorijā. Mandelu atļauts apmeklēt tikai ģimenes locekļiem, lai izvairītos no riska, ka 94 gadus vecais pacients varētu saslimt ar vēl kādu infekciju.

Mandelam novecojot, medijus periodiski pāršalc baumas, paužot bažas par leģendārā demokrātijas cīnītāja veselības stāvokli. Aparteīda režīms Mandelu 27 gadus turēja ieslodzījumā, taču 1990.gadā, iznākot brīvībā, viņš joprojām bija uzticīgs demokrātijas principiem un spēja panākt vienošanos par vispārēju vēlēšanu tiesību atzīšanu.

1993.gadā viņš līdz ar toreizējo baltādaino Dienvidāfrikas prezidentu Frederiku de Klerku saņēma Nobela Miera prēmiju par vienošanos, kas ļāva īstenot miermīlīgu aparteīda režīma izbeigšanu un pāreju uz demokrātiju. 1994.gadā Mandela kļuva par pirmo tumšādaino DĀR prezidentu un vadīja valsti līdz 1999.gadam. Kopš 2004.gada viņš sabiedrībā rādījies reti. Jūlijā Mandelam apritēs 95 gadi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits