Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Nīderlande plāno pastiprināt valsts robežu novērošanu

Nīderlandes valdība nākamgad plāno ieviest automatizētu robežu novērošanas sistēmu, vēsta interneta izdevums EUobserver.

Sākot no 1.janvāra, Nīderlandes valdība uzstādīs videokameras 15 lielākajos robežpunktos uz robežas ar Beļģiju un Vāciju, lai pārbaudītu visu automobiļu reģistrācijas numura zīmes, šādi mēģinot atklāt zagtus transporta līdzekļus un citāda veida likumpārkāpumus, laikrakstam Financial Times Deutschland paziņojusi Nīderlandes Imigrācijas ministrija.

Eiropas Komisija (EK) pašreiz pārbauda, vai iecerētā sistēma atbilst Eiropas Savienības (ES) tiesību normām par pārvietošanās brīvību Šengenas zonā.

Kā jau ziņots, Nīderlandes valdība ir ieņēmusi striktu nostāju jautājumos par Šengenas zonas paplašināšanu un iestājās pret Bulgārijas un Rumānijas uzņemšanu tajā. Savu nostāju Nīderlande pamatoja ar bažām par nelegālo imigrāciju un šo valstu nespēju pietiekami efektīvi cīnīties ar korupciju un organizēto noziedzību.

Arī Somija šogad balsoja pret Bulgārijas un Rumānijas valstu uzņemšanu Šengenas zonā, bet kopš tā laika savu nostāju ir mīkstinājusi, savukārt Nīderlande savu viedokli šajā jautājumā negrasās mainīt.

Tiesa, izvēlētā pozīcija ir izsaukusi zināmu neapmierinātību arī pašu Nīderlandes politiķu vidū. Nedēļas nogalē kritikas krustugunīs nonāca ārlietu ministrs Īriels Rozentāls. Vairāki diplomāt laikrakstam "NRC Handelsblad" pauda neapmierinātību ar ministra īstenoto politiku, kas esot vērsta uz izolāciju.

Rozentāls uz šo kritiku atbildēja ar solījumu aizliegt diplomātiem nākotnē sarunāties ar medijiem.

Nīderlandes valdības iecere uzsākt robežas novērošanu atsauc atmiņā Dānijas šogad ieviesto robežkontroli, kas noveda pie attiecību saasināšanās ar Vāciju un EK. Šis lēmums tika pieņemts, piekāpjoties pret imigrantiem noskaņotajai Dānijas Tautas partijas prasībām apmaiņā pret partijas atbalstu valdības pensiju reformām.

Taču jaunā Dānijas valdība, kas izveidota pēc septembrī notikušajām vēlēšanām, paziņojusi, ka pārtrauks iepriekšējā kabineta uzsākto robežkontroli.

Arī Dānijas muita konstatējusi, ka izlases kārtībā veiktā automašīnu pārbaude nav devusi gaidītos rezultātus, proti, tie nav nevairojuši uz robežas konfiscēto preču daudzumu, ziņoja laikraksts Jyllands Posten.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits