Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nikaragvu sasniedz viesuļvētra Iota

Nikaragvā pirmdien sauszemi sasniedza 5.kategorijas viesuļvētra Iota, draudot atnest jaunas lietusgāzes un stipru vēju rajonos, kurus pirms divām nedēļām izpostīja cita spēcīga vētra.

Varas iestādes steidzās evakuēt tūkstošiem cilvēku no Nikaragvas un Hondurasas piekrastes rajoniem, kas ir tieši ceļā šai viesuļvētrai, kura sasniegusi maksimālo - 5.kategoriju.

Iota jau ir prasījusi viena cilvēka nāvi, kad tā plosījās Kolumbijai piederošajā Karību jūras salu teritorijā Providensijā, nodarot tur plašus postījumus.

"Šī spēcīgā viesuļvētra Iota jau ir uz frontes līnijas, tā jau ir uz sauszemes," sacīja Nikaragvas Teritoriālo pētījumu institūta meteoroloģijas direktors Marko Baka.

ASV Nacionālā viesuļvētru centra (NHC) sinoptiķi brīdināja par "katastrofāliem vējiem, dzīvību apdraudošiem vētras viļņiem un vētras lietavām (..) Centrālamerikā". Vētras vēju maksimālais stiprums bija 260 kilometri stundā (72 metri sekundē).

NHC brīdināja, ka 5.kategorijas viesuļvētras var sagraut daudzas mājas un izpostīt elektroapgādi, un ka skartā rajona lielākā daļa var būt "neapdzīvojama nedēļām vai mēnešiem ilgi".

Šajā pašā rajonā novembra sākumā sauszemi sasniedza 4.kategorijas viesuļvētra Eta, kas vēlāk reducējās par tropisku vētru. Eta izraisīja plašus plūdus un zemes nogruvumus, kuros gāja bojā ap 200 cilvēku.

2020.gada Atlantijas viesuļvētru sezonā ir vislielākais vārdos nosauktu vētru skaits - 30. No tām 13 ir kļuvušas par viesuļvētrām.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits