Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

No Kongo cietuma izbēguši 900 ieslodzītie

Kongo Demokrātiskās Republikas (Kongo DR) austrumdaļā, Beni pilsētā, svētdien uzbrukumā cietumam nogalināti 11 cilvēki, tai skaitā astoņi cietumsargi, un izbēguši vairāk nekā 900 ieslodzītie, žurnālistiem paziņojis Ziemeļkivu provinces gubernators Žiljēns Paluku.

Pēc viņa teiktā, uzbrucēju identitāte nav noskaidrota. No 966 ieslodzītajiem cietumā palikuši tikai 30. Reģionā ieviesta komandantstunda.

Beni, kas atrodas nemierīgās Ziemeļkivu provinces ziemeļdaļā, vardarbīgā nāvē kopš 2014.gada zaudējuši dzīvību gandrīz 700 civiliedzīvotāji.

Vietējās pilsoniskās sabiedrības organizācijas vardarbībā vaino ugandiešu musulmaņu grupējumu ADF, kas ir viens no vecākajiem, bet mazāk zināmajiem bruņotajiem grupējumiem Kongo DR. Vairāki desmiti varbūtējo šā grupējuma locekļu bija ieslodzīti Kangvaji cietumā.

Dienu iepriekš ADF kaujinieki uzbruka policijas iecirknim un prokuratūrai galvaspilsētā Kinšasā, nogalinot vienu un smagi ievainojot četrus policistus. Pēdējo trīs nedēļu laikā notikuši vairāki līdzīgi uzbrukumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits