Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

No Šveices cietuma aizbēg viens no bandas Rozā pantera dalībniekiem

No Šveices Orbē cietuma aizbēdzis ar pārdrošām dārglietu zādzībām slavu iemantojušā starptautiskā noziedzīgā grupējuma Rozā pantera dalībnieks Milans Poparičs, vēsta aģentūra AFP.

Aizbēgt no cietuma M. Poparičam izdevies ar bruņotu līdzzinātāju palīdzību. Pēdējie ceturtdienas, 25. jūlija vakarā, vispirms ar furgonu taranēja cietuma vārtus, bet pēc tam pielika pie ieslodzījuma vietas iekšējās sienas kāpnes. Furgonu, ar kuru laupītāja līdzzinātāji iebrauca cietuma teritorijā, noziedznieki aizdedzināja un aizbrauca ar citu automašīnu. Kopā ar M. Popariču no Orbē cietuma aizbēdzis arī kāds Adrians Albrehts, kurš notiesāts par naudas atmazgāšanu, cilvēku nolaupīšanu un ļaunprātīgu dedzināšanu.

Cietuma apsardze nav spējusi apturēt bēgšanu, jo M. Popariča līdzzinātāji, parādoties sargiem, atklājuši uguni no automātiskajiem ieročiem. Tiesa, uguns atklāta vairāk iebiedēšanas nolūkos, un incidenta rezultātā neviens nav cietis.

Šobrīd Šveices policija kopā ar Francijas likumsargiem sākusi vērienīgu bēgļu meklēšanas operāciju, jo Orbē cietums atrodas tikai 16 kilometru attālumā no Šveices un Francijas robežas. Jāpiebilst, ka šī gada maijā no Šveices pilsētas Lozannas cietuma, kopā ar četriem citiem cietumniekiem, jau aizbēga cits Rozā panteras biedrs, kurš joprojām atrodas meklēšanā.

M. Poparičs Šveices Orbē cietumā nonāca 2009.gadā, kad viņam par juvelierveikala aplaupīšanu tika piespriests septiņus gadus ilgs cietumsods.

Banda Rozā pantera aktīvi darbojas vēl kopš 1990. gadu sākuma un ir specializējusies dārglietu zādzībās. Grupējumā kodolu veido Balkānu pussalas valstu pilsoņi, tajā skaitā arī bijušās Dienvidslāvijas kādreizējo slepeno dienestu darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits