Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

"Nogalinātais" Kadafi dēls Hamiss parādās Lībijas televīzijā

Lībijas līdera Muamara Kadafi jaunākais dēls Hamiss, par kura bojāeju NATO uzlidojumu laikā bija paziņojuši nemiernieki, parādīts Lībijas valsts televīzijas ēterā, vēsta televīzijas kanāls Al Jazeera.

Lībijas TV parādīta reportāža par to, kā Hamiss Kadafi apmeklē NATO aviācijas trieciena pa Madžeras ciematu valsts rietumos laikā ievainotos cilviliedzīvotājus. Kā atzīmē Al Jazeera, reportāžā redzamais cilvēks armijas formas tērpā ir "pārsteidzoši līdzīgs" Lībijas līdera dēlam. Lībijas televīzija apgalvo, ka reportāža filmēta 9. augustā – vairākas dienas pēc tam, kad nemiernieki paziņoja par Hamisa Kadafi bojāeju.

Par to, ka NATO aviācijas uzlidojumā gājis bojā M. Kadafi dēls Hamiss, kurš vada Lībijas armijas 32. īpašo uzdevumu brigādi, nemiernieki paziņoja 5. augustā. Oficiālā Tripole atspēkoja šo informāciju un nosauca tās izplatīšanu ar "netīru triku". Jāpiebilst, ka nemiernieki par H. Kadafi nāvi ziņoja arī šī gada martā un arī toreiz oficiālā Tripole publiskoja video, kurā viņš bija redzams sveiks un vesels.

2011. gada martā par NATO aviācijas uzlidojumu upuriem kļuva cits M. Kadafi dēls Saifs el Arābs, kā arī trīs Lībijas līdera mazbērni. Lībijas varas iestādes apstiprināja viņu bojāeju, norādot, ka Saifs el Arābs bijis vienīgais no M. Kadafi dēliem, kas nav iesaistījies politikā, bet vecākajam no nogalinātajiem bērniem nav bijuši pat trīs gadi.

Jāpiebilst, ka pirmdien, 8. augustā NATO aviācijas trieciena pa Madžeras ciematu rezultātā, pēc Lībijas puses versijas, tika nogalināti 85 mierīgie iedzīvotāji – 20 vīrieši, 32 sievietes un 33 bērni. Ziemeļatlantijas alianses vadība tikmēr atsacījās atzīt mierīgo iedzīvotāju bojāeju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits