Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

NPP: Lībija jaunus naftas līgumus pirms vēlēšanām neslēgs

Lībija neslēgs jaunus naftas līgumus, līdz nebūs notikušas parlamenta vēlēšanas un izveidota valdība, trešdien apliecināja nemiernieku Nacionālās Pārejas padomes (NPP) naftas rūpniecības un finanšu ministrs Ali Tarhuni.

"Pārejas periodā nebūs jaunu kontraktu ar Total vai kādu citu uzņēmumu," uzrunājot žurnālistus saistībā ar 80 Francijas uzņēmēju delegācijas viesošanos, sacīja ministrs. "Vienīgā valdība, kas var izsniegt jaunas naftas koncesijas, ir ievēlēta valdība, un tas būs pēc vēlēšanām," norādīja Tarhuni.

NPP vēlas no sākuma ieņemt līdzšinējā līdera Muamara Kadafi dzimto pilsētu Sirtu un tikai tad pasludināt Lībiju par atbrīvotu, kā arī izziņot jaunas pagaidu valdības izveidošanu.

Nemiernieku karotāji kaujās Sirtā trešdien sastapuši vāju pretestību un ieņēmuši vairākus svarīgus objektus.

NPP kaujinieku ielenkumā Sirta atrodas kopš 15.septembra. Pagājušajā piektdienā NPP spēki uzsāka "pēdējo uzbrukumu" Sirtai, kurā, kā ziņo mediķi, gājuši bojā vismaz 70 NPP kaujinieki un simtiem ievainoti.

Sirta ir viens no diviem Kadafi lojālistu atbalsta bastioniem. Otra ir Banivalida - oāzes pilsēta 170 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Tripoles. Pagājušajā nedēļā NPP armijas komandieris Adels Benjurs sacīja, ka Banivalidas aizsardzību vada Saifs al Islāms, pazīstamākais no Muamara Kadafi dēliem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits