Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ofšorizētā Panama sola, ka labosies

Panamas prezidents solījis, ka nelielā Centrālamerikas valsts, kas jau gadu desmitiem ir populārs ārzonu centrs, pārskatīs savu finanšu sistēmu pēc tam, kad pagājušajā svētdienā atklātībā nonāca informācija par slepeniem dokumentiem no vietējā juridiskā uzņēmuma Mossack Fonseca, kas atsevišķiem klientiem palīdzējis izvairīties no nodokļu maksāšanas un sankcijām, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Pēc iepriekš nepieredzēti plašiem iedzīvotāju protestiem, kurus izraisīja tā dēvētais Panamas dokumentu skandāls, šonedēļ atkāpās Islandes premjerministrs, jo atklājās, ka viņam kopā ar sievu piederējis ārzonas uzņēmumus, kurā glabāti miljoni. Savukārt ASV drīzumā gatavojas pieņemt noteikumus, kas liks bankām noskaidrot patiesos "čaulas" uzņēmumu kontu turētājus."Panamas valdība Ārlietu ministrijas uzraudzībā izveidos neatkarīgu komisiju, kurā darbosies vietējie un ārvalstu eksperti, lai novērtētu mūsu pašreizējo praksi un sniegtu ierosinājumus pasākumiem, ar kuriem nostiprināt finanšu un tiesību sistēmas caurskatāmību," paziņojis Panamas prezidents Huans Karloss Varela. Viņš arī apsolīja, ka Panamas varasiestādes sadarbosies ar valstīm, kuras lūgs informāciju saistībā ar noplūdinātajiem datiem.Panamas valdība pašlaik apsverot, kas varētu strādāt ekspertu komisijā, kurai savi secinājumi un ierosinājumi būtu jāsniedz sešu mēnešu laikā, atsaucoties uz Panamas valdības padomnieku Hianu Kastiljero, vēsta ziņu aģentūra Reuters. Kastiljero norādījis, ka līdz šim neesot gūti pierādījumi, ka Mossack Fonseca biznesa prakse būtu bijusi pretlikumīga. Viņš arī uzskata, ka uzņēmuma dibinātāja Ramona Fonsekas draudzība ar prezidentu Varelu neietekmēšot valdības viedokli.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 8.aprīļa, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits