Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pakistānā Korāna dedzināšanas lietā arestēts musulmaņu garīdznieks

Pakistānā saistībā ar Korāna dedzināšanas lietu, kurā par islāma svēto rakstu sadedzināšanu apsūdzēta kāda kristiešu pusaudze, arestēts musulmaņu garīdznieks Halids Čišti, kurš tiek turēts aizdomās, ka pats ielicis no Korāna izrautas lapas kristietes somā, svētdien pavēstīja prokuratūras pārstāvis.

Kā pastāstījuši liecinieki kādā Islamabadas apkaimes ciematā, viņi redzējuši, kā garīdznieks izrauj no Korāna lapas un ieliek tās Rimšas Masihas somā, kurā jau bijušas apdedzinātas papīra lapas. Meitene tika apcietināta pirms divām nedēļām, kad satrakots pūlis pieprasīja, lai viņa tiktu arestēta.

Garīdznieks, ievietojis Korāna lapas meitenes somā, kādam lieciniekam teicis, ka tas ir "veids, kā tikt vaļā no kristiešiem", apliecināja prokurors.

Atbilstoši Pakistānas likumiem par Korāna dedzināšanu var piespriest mūža ieslodzījumu vai pat nāvessodu. Varasiestādes pēc garīdznieka aresta varētu no apcietinājuma atbrīvot apsūdzēto meiteni.

Cilvēktiesību aktīvisti ir vairākkārt aicinājuši Pakistānu reformēt tās pretrunīgi vērtētos zaimošanas likumus. Daudzus no tiem, kas apsūdzēti zaimošanā, ir nolinčojis saniknots cilvēku pūlis, un uzbrukumos cietuši arī politiķi, kuri aizstāv šo likumu grozīšanu. Pagājušā gada martā Islamabadā tika nošauts Pakistānas minoritāšu jautājumu ministrs Šahbazs Bhati, kurš aicināja pārskatīt zaimošanas likumus, bet divus mēnešus pirms tam tika noslepkavots Pakistānas Pendžābas provinces gubernators Salmans Tasīrs, kurš arī bija publiski izteicies pret šiem likumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits