Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pakistānu šokē policisti, kuri aizturētos kailus dzinuši uz iecirkni

Vairāki policisti Pakistānas dienvidu pilsētā Gambatā atstādināti no amata pēc tam, kad plašu sabiedrības sašutumu izraisīja viņu rīcība, liekot diviem aizturētajiem kailiem doties caur pilsētu uz policijas iecirkni. Incidents nelielajā pilsētā ieguva publicitāti visā Pakistānā, jo aculiecinieki to bija nofilmējuši ar mobilajiem telefoniem un ievietojuši video internetā.

Aculiecinieki britu raidsabiedrībai BBC stāstīja, ka 28. jūlijā policija ieradusies vietējā uzņēmēja Mumtaza Mirbahāra mājā, no kuras vīrietis un kāda sieviete izvesti kaili. Neskatoties uz abu lūgumu ļaut apģērbties, policisti to ir ignorējuši un likuši doties uz iecirkni. Policisti arī vairākkārt iesituši M. Mirbahāram. Notiekošo redzējušie apgalvo, ka vīrietis un sieviete šādi sodīti par ārlaulības seksuālajiem sakariem, kas dziļi konservatīvajā Pakistānā tiek uzskatīts par milzu grēku.

Vietējā policija apgalvo, ka ieradusies M. Mirbahāra namā, jo no apkārtējiem saņemtas sūdzības par skaļām viesībām, kurās ticis lietots alkohols un notikušas dejas, kas nav atļauts musulmaņu svētā mēneša ramadana laikā. M. Mirbahāra kaimiņi apstiprina, ka ir vērsušies pie likumsargiem ballīšu dēļ, tomēr viņi uzskata, ka policijai nebija tiesību apkaunot vīrieti un sievieti, neļaujot viņiem apklāt kailos ķermeņus. Policijas vadība atzīst, ka arestu veikušie policisti pieļāvuši milzu kļūdu.

Pakistānā publiska cilvēku apkaunošana par vispārpieņemtu sabiedrības uzvedības standartu pārkāpšanu nav nekas neparasts, tomēr Gambatā notikušais daudzus šokējis, jo to darīja policisti. Vietējie cilvēktiesību aktīvisti uzskata, ka pret vainīgajiem likumsargiem vajag vērsties ar stingrākiem mēriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits