Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Par Brazīlijas ārlietu ministru iecelts bijušais kreisais partizāns

Brazīlijas prezidents Mišels Temers ceturtdien ārlietu ministra amatā iecēla bijušo kreiso partizānu Aloiziu Nunišu-Ferreiru, kurš savulaik piedalījies vilciena aplaupīšanā un dzīvojis trimdā Francijā. 71 gadu vecais Nunišs nomaina Žozē Serru, kurš februārī atkāpās no ārlietu ministra amata veselības problēmu dēļ.

Lai gan Brazīlija ir Latīņamerikas lielākā valsts un ekonomika, tās ārpolitikai ir relatīvi maza loma, jo valstij ir maz starptautisku strīdu un tā neiesaistās bruņotos konfliktos.

Šis amats tomēr ir svarīgs laikā, kad Brazīlija mēģina atvilināt atpakaļ ārvalstu investorus pēc milzīga korupcijas skandāla un valsts kredītreitinga pazemināšanas.

Viena no Brazīlijas prioritātēm ir attiecības ar ASV. Brazīlijas ziņu vietne G1 ātri atrada Nuniša tvītu, kurā viņš dienu pēc ASV prezidenta vēlēšanām raksturoja jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu kā vissliktāko, visnekontrolējamāko Republikāņu partijas seju.

Brazīlijas prezidenta Temera preses sekretārs nosauca Nunišu par "sabiedrisku darbinieku ar plašu politisku pieredzi".

Prezidenta administrācija uzsvēra, ka Nunišs vadījis Senāta ārlietu komiteju. Viņš arī bijis tieslietu ministrs no 2001. līdz 2002.gadam.

Nuniša biogrāfijā ir arī piedalīšanās kreiso partizānu kustībā pret Brazīlijas militāro diktatūru, kas bija pie varas no 1964. līdz 1985.gadam. 1968.gadā viņš piedalījās uzbrukumā vilcienam, kas veda naudu, un pēc tam no 1968. līdz 1979.gadam dzīvoja trimdā Francijā.

Tagad Nunišs ir augsta ranga politiķis labēji centriskajā Brazīlijas Sociāldemokrātijas partijā (PSDB), kas ir Temera labēji centriskās Brazīlijas Demokrātiskās kustības partijas (PMDB) sabiedrotā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits