Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Parīzē slēdz privāto mākslas galeriju, kas savulaik pārspēja Luvru

Pirmdien Parīzē slēgta privātā galerija, kas savulaik ar vairākām veiksmīgām izstādēm spēja piesaistīt vairāk apmeklētāju nekā pilsētas lielākie muzeji.

Galerijā tika sarīkotas vairākas ļoti veiksmīgas izstādes ar 20.gadsimta mākslinieku Edvarda Munka, Džeksona Poloka un Mena Reja darbiem.

Pēdējo divu gadu laikā par ceturtdaļu samazinājies galerijas "Pinacotheque" apmeklētāju skaits. Dramatiskais apmeklētāju skaita sarukums pēc novembra teroraktiem Parīzē esot bijis pēdējais trieciens, aģentūrai AFP sacīja galerijas dibinātājs.

2011.gadā galerija paplašinājās. "Lielais apmeklētāju skaita kritums nozīmē, ka vairs nevarēsim atļauties tik dārgas telpas," norādīja kurators Marks Restellīni.

Viņš sacīja, ka plānojot atvērt Pinacotheque jaunā vietā. Pinacotheque ir filiāle Singapūrā, kas joprojām darbojas.

Gandrīz pusmiljons cilvēku 2008.gadā apskatīja mākslas darbu "Terakotas armija", kurā attēlots Ķīnas pirmā imperatora Cjiņa Šihuana karaspēks, savukārt nīderlandiešu 17.gadsimta mākslinieku izstādi četros mēnešos apskatīja 700 000 cilvēku. Tajā pašā laikā jaunākās izstādes Luvrā un citos lielākajos muzejos uzņēma divas reizes mazāk cilvēku.

Galerijas slēgšana bija pārsteigums, jo īpaši tāpēc, ka vēl mēnesi bija jāturpinās modes dizainera Karla Lāgerfelda fotogrāfiju izstādei. Tomēr arī citos populāros tūrisma objektos Parīzē kopš teroraktiem ievērojami samazinājies apmeklētāju skaits.

Restellīni kritizējis lielās Francijas galerijas par to, ka tās esot pārāk akadēmiskas un elitāras. "Muzeji pārāk bieži kļūst par mākslas darbu kapsētām. Es gribu tos atdzīvināt," viņš teica aģentūrai AFP.

Viņš sacīja, ka valsts muzeji esot centušies nepieļaut Munka darbu izstādi Pinacotheque galerijā. Vairāki Munka darbi tajā tika izrādīti pirmoreiz.

Restellīni atklāja, ka vēloties Parīzē atvērt divas jaunas galerijas. Vienā no tām viņš iecerējis izstādīt mūsdienu mākslinieku darbus, bet otro veltīt vēstures un kultūras izstādēm.

Slēgtās galerijas kolekcija tiks vai nu izrādīta Singapūrā, vai arī noglabāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits