Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pēc 30 gadiem cietumā atbrīvo uz nāvi notiesāto

Uz nāvi notiesātais amerikānis Glens Fords šonedēļ iznāca brīvībā gandrīz pēc 30 cietumā pavadītiem gadiem. Tiesa atzina par nevainīgu un pavēlēja atbrīvot 64 gadus veco vīrieti, kurš pēdējos gadu desmitus pavadījis ASV Luiziānas štata cietumā, uzstājot uz savu nevainību.

Iznākot no cietuma, G. Fords intervijā vietējam televīzijas kanālam WAFB atzina, ka izjūt nelielu aizvainojumu par to, ka zaudējis daudzus savas dzīves gadus par ko tādu, ko neesot izdarījis. «30 gadu manas dzīves, ja ne visa dzīve. Es nevaru atgriezties pagātnē un darīt jebko, ko man būtu vajadzējis darīt, kad man bija 35, 38 vai 40 gadu. Mani dēli vēl bija mazuļi, kad es viņus pametu, tagad viņi ir pieauguši vīri ar mazuļiem.»

G. Fords 1983. gadā tika notiesāts par 56 gadus vecā juveliera un pulksteņmeistara Izadora Rozemana slepkavību, 1988. gadā tiesa viņam piesprieda nāvessodu. G. Fords vienmēr ir noliedzis, ka būtu noslepkavojis I. Rozemanu, pie kura viņš apkopa dārzu.

G. Fords tika atbrīvots pēc tam, kad parādījās jauni pierādījumi, kas vēstīja par vīrieša nevainību. Prokuratūra izvairījās atklāt, par kādiem pierādījumiem ir runa, lai neizjauktu plānus saukt pie atbildības īsto slepkavu, vēstīja telekanāls CBS News.

Visu Signes Apsītes rakstu lasiet ceturtdienas, 13.marta, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits