Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pēc raķešu uzbrukuma Izraēla dod prettriecienu Libānai

Pēc ceturtdien pieredzētā raķešu uzbrukuma Izraēlas gaisa spēki piektdien devuši prettriecienu Libānai, pavēstīja armija.

"Izraēlas gaisa spēku mērķis bija teroristu objekts starp Beirūtu un Saidu, atbildot uz četrām raķetēm, kas vakar tika izšautas pret Izraēlas ziemeļu daļu," teikts armijas paziņojumā. "Piloti ziņoja, ka bijis tiešs trāpījums mērķī,".

Jāatgādina, kaujinieki no Libānas dienviddaļas pilsētas Tiras ceturtdien uz Izraēlu izšāva četras raķetes. Atbilstoši liecinieku teiktajam, sprādzieni nogranduši netālu no Izraēlas ziemeļu robežas.

"Neidentificēti kaujinieki no divām pozīcijām uz dienvidiem un austrumiem no Tīras uz Izraēlu izšāva četras raķetes," sacīja informācijas avots. Vietējie iedzīvotāji apliecināja, ka viņi dzirdējuši četrus sprādzienus. Liecinieki ziņo, ka netālu no Izraēlas ziemeļdaļas pilsētas Naharijas dzirdējuši vairākus sprādzienus.

Savukārt Izraēlas armija vēsta, ka bruņoto spēku pretraķešu aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols" pārtvērusi no Libānas izšautu raķeti.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu jau bija brīdinājis par iespējamo prettriecienu. "Ikvienam, kas mums kaitē vai mēģina mums kaitēt, jāzina, ka mēs dosim viņiem triecienu," televīzijā pārraidītajā uzrunā brīdināja Netanjahu.

Ceturtdien pieredzētais raķešu uzbrukums bija pirmais šāda veida incidents kopš 2011.gada novembra, kad uz Izraēlu no Libānas dienvidu daļas tika izšautas raķetes. Arī toreiz Izraēlas armija deva prettriecienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits