Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Pētījums: Tuvāko četru gadu laikā Tokiju varētu satricināt spēcīga zemestrīce

Pastāv 70% iespējamība, ka tuvāko četru gadu laikā Tokiju satricinās septiņas magnitūdas spēcīga zemestrīce, pirmdien brīdināja Tokijas universitātes pētnieki. Šādas prognozes eksperti pamato ar faktu, ka kopš 11.marta katastrofālās zemestrīces pazemes grūdieni Japānu satricina aizvien biežāk, raksta avīze Yomiuri Shimbun.

Pēc Japānas meteoroloģijas aģentūras datiem, kopš marta Tokijā un tās apkaimē ik dienas reģistrētas vidēji 1,48 zemestrīces, kuru spēks bijis mērāms trijās līdz sešās magnitūdās. Šāds rādītājs aptuveni piecas reizes pārsniedz pirms 11.marta katastrofas fiksēto pazemes grūdienu intensitāti.

Iepriekšējās Japānas valdības prognozes liecināja - pastāv 70% iespējamība, ka Tokijas apkaimi tuvāko 30 gadu laikā satricinās zemestrīce, kuras spēks būs vismaz septiņas magnitūdas.

Kā skaidro Tokijas universitātes pētnieks Naosi Hirata, jaunākie dati apliecina, ka Japānas galvaspilsētas apkaimē pieaugusi seismiskā aktivitāte, kas paaugstina spēcīgas zemestrīces iespējamību.

Deviņas magnitūdas spēcīgajā zemestrīcē un tās izraisītajā cunami pērn Japānā dzīvību zaudēja vai bez vēsts pazuda vairāk nekā 19 000 cilvēku. Dabas stihijas izraisīja arī avāriju Fukušimas atomelektrostacijā, kas kļuva par nopietnāko kodolkatastrofu pasaulē kopš traģiskās avārijas Černobiļā. 7,9 magnitūdas spēcīgā zemestrīceē kas 1923.gadā satricināja Tokiju, gāja bojā vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Zemestrīces Japānā ir bieža parādība, jo tas ir seismiski visaktīvākais reģions pasaulē. Šajā valstī notiek aptuveni 20% visu pasaules zemestrīču, kuru stiprums ir vismaz sešas magnitūdas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits