Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Piedņestras ilggadējais prezidents nav iekļuvis vēlēšanu otrajā kārtā

Ilggadējais starptautiski neatzītā Moldovas separātiskā Piedņestras reģiona prezidents Igors Smirnovs nav iekļuvis prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, liecina trešdien izziņotie provizoriskie rezultāti.

Svētdien notikušajās vēlēšanās Smirnovs ieguvis tikai 24,82% balsu, bet viņu apsteidzis bijušais separātistu parlamenta spīkers Jevgēņijs Ševčuks ar 38,53% balsu un pašreizējais Augstākās padomes spīkers Anatolijs Kaminskis ar 26,48%, vēsta oficiālā ziņu aģentūra Olviya.

Vēl pirms vēlēšanām Kremlis apliecinājis, ka nevēlas, lai Smirnovs, kura ģimene ir iejaukta korupcijas skandālā, paliek prezidenta amatā.

Taču opozīcijas kandidāta Ševčuka uzrādītais rezultāts ir pārsteidzošs, ņemot vērā, ka Krievija šajās vēlēšanās atbalstīja Kaminski. Vienlaikus aģentūra ziņo, ka, ņemot vērā sūdzības par vēlēšanu norisi, rezultāti varētu tikt anulēti.

Deviņdesmito gadu sākumā Piedņestras apgabals atdalījās no Moldovas, taču pašpasludinātā republika netika oficiāli atzīta. Bruņotais konflikts, kas izcēlās pēc neatkarības pasludināšanas, beidzās tikai pēc Krievijas karaspēka iejaukšanās. Krievijas miera uzturēšanas spēku kontingents uzturas Piedņestras apgabalā vēl joprojām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits