Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pirmoreiz vēsturē satikušies divi pāvesti, Franciskam apciemojot Benediktu XVI

Pāvests Francisks sestdien pirmo reizi kopš savas ievēlēšanas apciemojis savu priekšgājēju Benediktu XVI. Šī ir vēsturiska tikšanās, ņemot vērā, ka līdz šim vienmēr jauns pāvests ticis ievēlēts, iepriekšējam nomirstot.

Francisks devās ar helikopteru uz pāvesta vasaras rezidenci Kastelgandolfo pie Romas, kur mitinās Benedikts kopš savas atkāpšanās no amata pagājušajā mēnesī.

Benedikts ieradās viņu sagaidīt un pils kapelā piedāvāja Franciskam pāvestam paredzēto vietu, no kuras Francisks atteicies, sakot, ka viņi abi ir brāļi, un abi garīdznieki lūdzās nometušies uz ceļiem blakus viens otram.

Franciska un Benedikta sarunas bija privāta rakstura un par to saturu maz kas zināms.

Viņi abi savstarpēji ir labi pazīstami. Tiek uzskatīts, ka 2005.gada konklāvā, kurā par pāvestu tika ievēlēts Benedikts XVI, Francisks balsojumā esot palicis kā otrais.

Kā ziņots, katoļu kardinālu konklāvs 13.martā Vatikānā par jauno Romas katoļu pāvestu izraudzījās līdzšinējo Buenosairesas arhibīskapu Horhi Mario Bergoljo.

76 gadus vecais Bergoljo kļuvis par katoļu baznīcas vēsturē pirmo Amerikas pārstāvi pāvesta krēslā. Viņš ir arī pirmais neeiropietis, kam baznīcas vadība uzticēta pēdējās tūkstošgades laikā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits