Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Pistoriusam oficiāli uzrādītas apsūdzības savas draudzenes tīšā slepkavībā

Dienvidāfrikas izmeklētāji oficiāli uzrādījuši seškārtējam Paralimpisko spēļu čempionam Oskaram Pistoriusam apsūdzības viņa bijušās draudzenes, modeles Revas Stenkampas tīšā slepkavībā, kā arī nelikumīgā munīcijas glabāšanā, vēsta aģentūra Associated Press.

O. Pistoriusa tiesas prāvai jāsākas 2014. gada 3. martā. Procesa laikā tiks nopratināti vairāk kā 100 liecinieki, informē Bloomberg. Liecināt uzaicināts arī cilvēks, kurš dzirdējis, ka naktī pirms slepkavības O. Pistoriuss skaļi konfliktē ar savu draudzeni. Šī liecība tiek uzskatīta par vienu no galvenajiem apsūdzības pierādījumiem.

Izmeklēšanu O. Pistoriusa lietā policija pabeidza 13. augustā. Ja viņš tiks atzīts par vainīgu slepkavībā, slavenajam sportistam draud mūža ieslodzījums. Pats O. Pistoriuss 22. februārī tika atbrīvots pret drošības naudu, līdzvērtīgu vairāk nekā 100 tūkstošiem ASV dolāru. Savukārt martā tiesa atļāva viņam piedalīties sacensības, tajā skaitā aiz valsts robežām. Sportists paziņoja par apņemšanos atkal atsākt treniņus.

Jāatgādina, ka šī gada 19. februārī O. Pistoriuss tiesā atzina, ka naktī uz 2013. gada 14.februāri nogalinājis savu draudzeni. Tomēr viņš apgalvo, ka slepkavības notikusi traģiskas kļūdas rezultātā.

Atbilstoši sportista vārdiem, viņš naktī izdzirdējis dīvainu troksni vannas istabā un nodomājis, ka mājās iekļuvis noziedznieks. Tad O. Pistoriuss paņēmis pistoli un vairākas reizes izšāvis aizvērto durvju virzienā. Tikai pēc tam, iekļūstot vannas istabā, viņš sapratis, ka nogalinājis savu draudzeni. Tomēr izmeklētāji apšauba O. Pistoriusa versiju, uzskatot, ka viņam būtu grūti nepamanīt, ka R. Stemkampa neatrodas istabā.

O. Pistoriuss, kuram 11 mēnešu vecumā amputēja abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, pagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem. 

Tāpat viņš bija lielākā Paralimpisko spēļu zvaigzne, kaut nespēja triumfēt ne 100 metru, ne 200 metru distancēs. Pistoriuss Paralimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļas 400 metru un 4x100 metru stafetes skrējienos, kā arī sudraba medaļu 200 metru skrējienā. 2008. gadā Pekinas Olimpiādē Pistoriuss tika pie trim paralimpiskajiem zeltiem, bet savu pirmo paralimpisko zelta medaļu viņš izcīnīja 2004. gadā Atēnās 200 metru skrējienā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits