Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Plaušu slimība pieveic kārtējo Marlboro reklāmas seju

Pēc ilgstošas cīņas ar smagu plaušu slimību šomēnes miris amerikāņu aktieris Ēriks Lovsons, kurš pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu beigās un astoņdesmito gadu sākumā tēloja visā pasaulē atpazīstamo skarbo kovboju cigarešu Marlboro reklāmās, otrdien raksta Diena.

72 gadus vecais vīrs nomiris 10. janvārī savās mājās Kalifornijas štatā, medijiem paziņojusi viņa sieva Sūzena. Viņš slimoja ar smagu plaušu un elpošanas sistēmas slimību, ko bija izraisījusi kaislīga smēķēšana daudzu gadu garumā. Ē. Lovsons sāka smēķēt 14 gadu vecumā, raksta Daily Mail.

Vēlāk aktieris piedalījās pretsmēķēšanas reklāmā, kurā parodēja paša savulaik tēloto Marlboro vīru, un sniedza intervijas, kurās runāja par smēķēšanas negatīvo ietekmi uz veselību.

Marlboro ražotāji reklāmas kampaņu ar kovboju izmantoja no 1954. līdz 1999. gadam, un tās sākotnējais mērķis bija popularizēt cigaretes ar filtru, jo kādreiz to smēķēšanu uzskatīja par sievišķīgu.

Lovsons nav pirmais Marlboro vīrs, kurš ir nomiris smēķēšanas izraisītas slimības dēļ. 1987. gadā nomira Deivids Millers, bet 1995. gadā Deivids Maklīns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits