Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Policijas un salafistu sadursmēs Tunisijā viens bojāgājušais

Policijas un salafistu sadursmēs Tunisijā nogalināts vismaz viens protestētājs. Ievainoti arī 11 likumsargi. Sadursmes notikušas gan valsts vidienes pilsētā Kairavānā, gan galvaspilsētas Tunisas pievārtē.

Kairavānā bija paredzēts salafistu kustības Ansar al-Sharia ikgadējais kongress, taču, norādot uz iespējamo sabiedriskās drošības apdraudējumu, varasiestādes šo sanāksmi aizliedza. Tādēļ Ansar al-Sharia aicināja savus atbalstītājus uz sanāksmi pulcēties vienā no Tunisas priekšpilsētām. Arī tur izraisījās sadursmes ar policiju.

Tunisas priekšpilsētā Etadhamenā svētdien bija sapulcējušies ap 500 kustības atbalstītāju, kuri uzcēla barikādes un apmētāja likumsargus ar akmeņiem. Policisti uz to reaģēja, liekot lietā asaru gāzi. Lai gan Kairavānā bija izvietots liels policistu skaits, likumsargiem neizdevās nepieļaut salafistu pulcēšanos šajā pilsētā. Arī tur notika sadursmes, kurās demonstranti likumsargus apmētāja ar akmeņiem, bet policija lika lietā asaru gāzi. Pērn Ansar al-Sharia kongress pulcēja ap 4000 cilvēku.

Tikmēr Tunisijas premjerministrs Ali Larajeds paziņojis, ka Ansar al-Sharia iesaistīta terorismā. "Ansar al-Sharia ir nelikumīga organizācija, kas nepakļaujas valsts autoritātei un provocē to," sacīja Larajeds. "Tai ir saistība ar terorismu un tā ir iesaistīta terorismā."

Pašlaik Tunisijā pie varas ir partija Ennahda, kas izveidojusi koalīciju ar diviem sekulāriem politiskajiem spēkiem. Valdošie politiķi solījuši valstī neaizliegt alkohola tirdzniecību un nelikt sievietēm valkāt seju aizsedzošas galvassegas. Taču salafisti uzstāj, ka Tunisijā būtu jāievieš stingrākas islāma normas, un pieprasa nodrošināt islāma tiesību sistēmas - šariata - ievērošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits