Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Portugāles tiesa valdības plānu samazināt pensijas atzīst par antikonstitucionālu

Portugāles Konstitucionālā tiesa ceturtdien bloķēja svarīgu un pretrunīgi vērtētu punktu nākamā gada taupības budžetā, kas paredz civildienesta darbinieku pensijas samazināt pat par 10%.

Šāds lēmums pieņemts trīs dienas pēc tam, kad Portugāles valdība paziņoja, ka valsts izturējusi kārtējo starptautisko kreditoru ekonomikas reformu pārskatu, tādējādi pietuvinot valsti dalības pārtraukšanai starptautiskā aizdevuma programmā nākamā gada vidū.

Taču Konstitucionālās tiesas 13 tiesneši vienbalsīgi nolēmuši, ka šis punkts taupības programmā ir antikonstitucionāls, jo "tas pārkāpj pienākuma principu", teikts tiesas paziņojumā.

Civildienesta pensiju reformu paredzētie ietaupījumi ir svarīgi Portugāles valdības mērķim, kas nākamgad paredz samazināt budžeta deficītu līdz 4% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Šie ietaupījumi tiek lēsti 388 miljonu eiro apmērā, kas veido vienu desmitdaļu no kopējiem taupības pasākumiem 3,9 miljardu eiro apmērā.

Pēc šī tiesas lēmuma valdībai tagad šo ietaupījumu nepieciešams rast citviet.

Portugāle 2011.gada maijā no starptautiskajiem kreditoriem ieguva 78 miljardu eiro vērtu aizdevumu, un dalību šajā programmā paredzēts pārtraukt nākamā gada jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits