Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Princis Čārlzs kļūst par pensionāru

Lielbritānijas kroņprincis Čārlzs ceturtdien svin savu 65.dzimšanas dienu, oficiāli kļūstot par pensionāru.

Princim tagad nedēļā pienākas 110,15 mārciņu (91,54 latu) liela valsts pensija, kuru viņš izvēlējies ziedot labdarībai gados veciem cilvēkiem.

Čārlzs savu dzimšanas dienu sagaida Indijā, kur viesojas kopā ar savu sievu Kamillu. Pēc tam viņi dosies uz Šrilanku, kur Čārlzs piektdien piedalīsies Nāciju sadraudzības valstu līderu sanāksmē, pirmo reizi šajā pasākumā pārstāvot Lielbritāniju savas mātes karalienes Elizabetes II vietā.

Čārlza un Kamillas vizīte Indijā ilgst deviņas dienas. Svinības par godu Lielbritānijas kroņprinča dzimšanas dienai sākās jau pagājušajā nedēļā, kad skolēni no Deli lielākā graustu rajona uzdāvināja Čārlzam šokolādes kūku, kas bija rotāta ar skaitli 65.

Intervijā britu laikrakstam "Daily Telegraph" Kamilla atklāja, ka viņas vīram patīk, ja viņam dāvina kūkas, un viņš ir ļoti priecājies par pagājušā gada dzimšanas dienas svinībām Jaunzēlandē.

Prinča preses pārstāvis atklāja, ka arī Šrilankā pieņemšanā Kolombo Britu pārstāvniecībā Čārlzs, visticamāk, tiks sagaidīts ar apsveikuma dziesmu un, iespējams, pat kūku.

Princim ieplānota tikšanās arī ar Šrilankas prezidentu Mahindu Radžapaksi, uz kuru krīt aizdomu ēna par valdības spēku sarīkotajiem slaktiņiem tamilu apdzīvotajos reģionos 2009.gadā.

Trīs dienu ilgās vizītes laikā Čarlzs negrasās pievērsties šim jautājumam, toties Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons gatavojas pievērst uzmanību situācijai cilvēktiesību jomā Šrilankā.

Lai arī Velsas princis Čārlzs jau trīs gadu vecumā kļuva par pirmo cilvēku rindā uz karaļa troni, viņam nācies ilgi gaidīt.

Čārlza māte Elizabete II par Lielbritānijas valdošo monarhu kļuva 1952.gadā. 87 gadus vecā karaliene joprojām ir pie labas veselības, turklāt viņai rados ir ilgdzīvotāji - Elizabetes māte aizgāja mūžībā 101 gada vecumā.

Taču viņa pamazām deleģē oficiālus pienākumus savam pirmdzimtajam. Šogad princis Čārlzs pirmoreiz 17 gadu laikā ar māti apmeklēja Parlamenta sesijas atklāšanu un piedalīsies minētajā Nāciju sadraudzības valstu līderu sanāksmē Šrilankā.

Elizabete II savas valdīšanas laikā nav piedalījusies tikai vienā šādā samitā 1952.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits