Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pussy Riot advokāti noraida prasību atvainoties televīzijā

Krievijas pankgrupas _Pussy Riot _notiesāto dalībnieču advokāti uzskata pa nepieņemamām valsts telekanāla raidījuma _Cilvēks un likums _prasības, lai meitenes ticīgo priekšā pauž publisku nožēlu, svētdien vēsta ziņu aģentūra Interfax.

"Mēs šo situāciju apspriedām ar mūsu aizstāvamajām, kuras tāpat kā mēs uzskata, ka meitenes pietiekamā mērā ir atvainojušās tiesā, pasakot visu, ko uzskatīja par vajadzīgu," apliecināja Pussy Riot advokāts Nikolajs Polozovs.

Pagājušo piektdien ar meiteņu advokātiem sazinājušies programmas Cilvēks un likums veidotāji, piedāvājot notiesātajām publiski atvainoties ticīgo priekšā.

Programmas producents solījis - ja notiesātās Pussy Riot dalībnieces atvainosies, meiteņu "vajāšana" telekanālos tiks pārtraukta, sacīja advokāts. "Mēs to uzskatām par nepieļaujamu un šokējošu šantāžu," uzsvēra Polozovs. "Šodien viņas atvainosies pārraides Cilvēks un likums priekšā, rīt viņas lūgs atvainoties pārraides Ar labu nakti, mazuļi priekšā."

Jau vēstīts, ka Maskavas tiesa 17.augustā atzina pankgrupas Pussy Riot dalībnieču vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu, piespriežot viņām divu gadu cietumsodu.

Nadežda Tolokoņņikova, Marija Aļohina un Jekaterina Samuceviča tika notiesātas par "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu", kas 21.februārī tika sarīkota Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē. Pankgrupas dalībniecēm piespriestais sods izpelnījās asu starptautiskās sabiedrības kritiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits