Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

PVO: vīrusa H1N1 izplatība vairs nav apturama

Pasaules Veselības organizācija (PVO) paziņojusi, ka vīrusa AH1N1 jeb cūku gripas izplatība pasaulē nav apturama, raksta BBC. Lielbritānijā piektdien reģistrēts ceturtais AH1N1 upuris.

Meksikas pilsētā Kankunā šonedēļ sākusies PVO konference, kurā veselības eksperti no vairāk nekā 50 pasaules valstīm diskutē par stratēģiju cīņā pret bīstamo vīrusu. "Mēs zinām, ka vairāk nekā simt valstīs reģistrēti saslimšanas gadījumi. Kad vīrusa pandēmija ir uzņēmusi apgriezienus, tās tālāko izplatību pasaulē nav iespējams apstādināt," paziņoja PVO vadītāja Mārgareta Čana.

Līdz šim pasaulē reģistrēti vairāk nekā 77 tūkstoši saslimšanas gadījumu ar cūku gripu, vismaz 330 no tiem beigušies letāli.

M.Čana mierina, ka lielākā daļa saslimušo izjūt vieglus simptomus un atveseļojas nedēļas laikā. Riska grupā ietilpst grūtnieces un cilvēki ar veselības problēmām.

Lielbritānijas veselības aprūpes institūcijas paziņojušas, ka AH1N1 vīruss izraisījis pirmo nāves gadījumu Londonā. Mirušais ir kāds 19 gadu vecs jaunietis, kuram jau iepriekš bijušas nopietnas veselības problēmas.

Lielbritānija prognozē, ka, AH1N1 vasaras beigās aktivizējoties Eiropā, augusta nogalē ik dienas reģistrēs aptuveni 100 tūkstošus saslimšanas gadījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits