Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Republikāņu priekšsēdētājs: Trešās partijas kandidāts vēlēšanās nodrošinātu demokrātu uzvaru

Kādas trešās partijas kandidatūra ASV prezidenta vēlēšanās novembrī būtu pašnāvniecisks uzdevums un nodrošinātu demokrātu uzvaru, svētdien paziņoja ASV Republikāņu partijas Nacionālās komitejas priekšsēdētājs Reinss Prībuss.

"Viņi var mēģināt sagrābt citu partiju un tikt biļetenos, bet, redziet, tas ir pašnāvniecisks uzdevums mūsu valstij, jo tas nozīmē, ka jūs ne tikai nosviežat zemē astoņus gadus Baltajā namā, bet, iespējams, 100 gadus Augstākajā tiesā un sagraujat šo valsti uz vairākām paaudzēm," viņš norādīja telekanālā Fox.

Prībuss prognozēja, ka konservatīvs trešās partijas kandidāts sašķeltu republikāņu vēlētājus un nodrošinātu demokrātu uzvaru.

Viņa komentāri izskan brīdī, kad virkne pret acīmredzamo republikāņu prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu noskaņotu konservatīvo cenšas atrast alternatīvu nekustamo īpašumu magnātam un arī Hilarijai Klintonei, kura, visticamāk, iegūs Demokrātu partijas nomināciju.

Trampa asie izteikumi un novirzīšanās no partijas tradicionālās līnijas tādos jautājumos kā nodokļi un tirdzniecība ir sašķēluši republikāņu partiju.

Republikāņu prezidenta amata kandidāts 2012.gada vēlēšanās Mits Romnijs esot nesekmīgi centies pārliecināt kā trešās partijas kandidātu startēt republikāņu senatoru no Nebraskas štata Benu Sasu, vēsta ASV mediji.

Vairāki konservatīvie līderi, tostarp žurnāla "The Weekly Standard" redaktors Bils Kristols, ir vērsušies pie donoriem, kuri iebilst pret Trampa kandidatūru.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits